Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Tocht

Tocht

Niets is zo onprettig als een tochtig huis, wat u niet warm kunt krijgen, terwijl de energiemeter toch blijft doortikken.Tocht ontstaat op verschillende manieren.

Als eerste kan het tochten door allerlei kieren en naden in de woning waardoor wind vrij spel krijgt. Dit soort openingen zorgen ook voor veel warmteverlies.

Warmteverlies in huis komt niet alleen via de buitenvlakken van het huis. Veel directer wordt tocht veroorzaakt via bijvoorbeeld naden tussen een kozijn en een muur of kieren tussen een deur en een kozijn. Ook lekt veel warmte weg via leidingdoorvoeren, vloer- en wandaansluitingen en de brievenbus.

Problemen met tocht

Een tochtig huis voelt koud aan, wat de neiging tot het opstoken van de verwarming vergroot. U moet dan flink stoken om het warm te krijgen, omdat er door de kieren ook veel warmte direct weer verdwijnt. Hierdoor stijgt uw energierekening fors, zeker gezien de steeds stijgende energieprijzen. Daarom is het belangrijk om hiervoor maatregelen te nemen, zeker als u merkt dat slechts een kleine investering al heel veel baat kan hebben. Zo kunt u kiezen voor het eenvoudig plaatsen van tochtstrips. Of het nu om een voordeur, achterdeur, schuifdeur of raam gaat, voor elke kier is er wel een goede tochtstrip verkrijgbaar. Daarnaast zijn er diverse isolatiemaatregelen, die u kunt treffen om uw huis tochtvrij te houden. Ook hiervoor geldt dat er veel oplossingen zijn die eenvoudig te plaatsen zijn en die zichzelf snel terugbetalen.

Gerelateerde maatregelen om kou in huis te helpen voorkomen:

1. Beter isoleren van uw woning

Valse tocht

Valse tocht zijn luchtstromingen in de woning zelf die worden veroorzaak door grote koude- en warmteverschillen in 1 en dezelfde ruimte.

In niet-ge soleerde woningen kunnen de temperatuursverschillen tussen plafond en vloer oplopen tot wel 5 graden celsius, terwijl ook vochtige muren veel kouder kunnen zijn dan het plafond waar alle warme lucht naar toe opstijgt. Zodra de warme lucht dan aankomt bij de koude muur zal deze afkoelen en dalen. En aan de grond en bij radiatoren weer langzaam opwarmen en dus gaan stijgen. Hierdoor onstaan bepaalde luchtstromingen.

Gratis Offertes

Bestrijd vochtvorming en bespaar fors op uw energiekosten met gesubsidieerde woningisolatie en isolatieglas. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022