61 % WONINGEIGENAREN WIL ZONNEPANELEN

Uit recent onderzoek van de UNETO-VNI (De Ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel) blijkt dat 61 % van de woningeigenaren die nog geen zonnepanelen bezitten, wel interesse hebben in de aanschaf van zonnepanelen. De belangrijkste redenen voor die interesse zijn:

BELANGRIJKSTE REDENEN INTERESSE IN ZONNEPANELEN:

  • besparing op maandelijkse electriciteitskosten (75 %)
  • 40 % verwacht dat in de nabije toekomst zonne-energie goedkoper zal ziojn dan energie uit fossiele brandstoffen (dat is in veel gevallen nu al de situatie)
  • 49 % vindt het bijdragen aan het oplossen van milieuproblemen ook een belangrijke bijkomende reden

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie.
Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

WAARDESTIJGING WONING DOOR ZONNEPANELEN

Er zijn bepaalde investeringen die u in uw woning kunt doen die de waarde van uw woning zullen vergroten.

Het investeren in bijvoorbeeld dubbel glas is een dergelijke investering: door ervaring weten de meeste mensen dat dankzij het dubbelglas het energieverbruik verminderd zal worden, wat de energiekosten zal drukken. Daarnaast is het natuurlijk gunstiger voor (de binnenkant van) de woning zelf: minder vocht zal de woning minder aantasten.

Het wel of niet hebben van dubbel glas heeft dan ook hetzij een verhogende hetzij een verlagende werking op de waarde van de woning.

Dit is hetzelfde met een zonnepanelensysteem.

Vanwege het systeem heeft een woning een beter energielabel en geeft het een garantie op veel lagere tot nihil electriciteitskosten. Dat zal de waarde van de woning verhogen.

ONDERHOUD VAN ZONNEPANELEN

Een zonnepanelensysteem heeft een levensduur van circa 30 tot 40 jaar en heeft relatief weinig onderhoud nodig. Het eenmalig per jaar reinigen van de panelen met warm water en sop is voldoende om een maximale werking te behouden. Daarnaast geeft het systeem zelf aan indien er problemen zijn.

Door het uitvallen van 1 of meerdere panelen de productie direct terugvallen waardoor alarmeringssystemen in werking zullen treden. De gemiddelde jaarlijkse onderhoudskosten zijn vergelijkbaar met een CV-ketel. Een eenmalige controle en schoonmaakbeurt is voldoende.