De grote voordelen van een energiezuinig huis
WAAROM HET VERSTANDIG IS OM TE INVESTEREN IN UW WONING
Door uw woning energiezuiniger te maken bespaart u niet alleen flink op de maandelijkse energiekosten, maar wordt u ook onafhankelijker van de situatie op de (internationale) energiemarkt. En tot slot is een energiezuinige woning veel beter voor het milieu én is de verkoopwaarde hoger. Lees op deze bladzijde waarom het verstandig is om uw huis energiezuiniger te maken.

Met name bij woningen van voor 2000 kan er bespaard worden op energiekosten
LET OP! NIEUWE SUBSIDIEREGELING PER 2 SEPTEMBER 2019
Vanaf 2 september 2019 kunnen huiseigenaren én bewoners subsidie Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen. Er is in totaal 84 miljoen Euro beschikbaar. De regeling betreft:
- Spouwmuurisolatie (isoleren bestaande spouwmuren)
- Dakisolatie (isoleren bestaand dak of zolder of vlieringvloer)
- Gevelisolatie (binnen en buitengevel)
- Vloerisolatie / kruipruimte isolatie
- Bodemisolatie / kruipruimte isolatie
- Hoogrendementsglas (HR++ glas of Triple Glas).
DE SUBSIDIE BEDRAAGT ZO’N 20% VAN HET TOTAALBEDRAG MET EEN MAXIMUM VAN € 10.000 TOT € 15.000.
Wees er snel bij, want op=op
VRAAG NU OFFERTES AAN MET GEBRUIKMAKING VAN DE NIEUWE SUBSIDIEREGELING!
Let op: de subsidie is alleen van toepassing indien er minimaal 2 isolatiewerken worden uitgevoerd.
Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie.
Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.
ENERGIEZUINIG WONEN = GOEDKOOP + ONAFHANKELIJK WONEN
Wist u dat tussen 1997 en 2012 de procentuele stijging van energiekosten veel groter was dan de gemiddelde stijging van andere producten en diensten? En na een kleine stabilisering in de crisistijd stijgen de energiekosten weer buitenproportioneel. Allerlei factoren die buiten ons bereik liggen hebben invloed op de energiekosten. Wereldwijde groei in de vraag doet de prijzen stijgen, maar wat dacht u van de vele brandhaarden in de wereld? Potentiële handelsoorlog tussen China en de VS, strijd tussen Iran en Saoedi-Arabië, burgeroorlog in Venezuela en daarnaast gas uit Groningen wordt gestopt, afhankelijkheid van gas uit Rusland, Brexit, etc. Al deze ontwikkelingen hebben een negatieve invloed op de energieprijzen.
Hoe fijn is het niet om daar niet of slechts beperkt afhankelijk van te zijn?
Indien u een energiezuinige woning hebt, verbruikt u veel minder energie en woont u veel goedkoper en daarnaast bent u veel minder afhankelijk van prijsschommelingen in brandstoffen. Een prettig gevoel als Rusland weer eens dreigt om de gaskraan dicht te draaien….

Structureel fors besparen door geen of veel minder gasverbruik

Een energiezuinig huis is comfortabeler, behaaglijker, droger, warmer en stiller
EEN ENERGIEZUINIG HUIS IS COMFORTABELER EN BEHAAGLIJKER
Goed geïsoleerde woningen zijn behaaglijker en droger dan niet-geïsoleerde woningen. Daarnaast is een goed geïsoleerde woning warmer in de winter en koeler in de zomer. U heeft bijvoorbeeld geen last meer van vochtige lucht en condens wat beter is voor de gezondheid van de bewoners. Geïsoleerde vloeren voelen warmer aan. Geen tocht meer langs uw benen en geen koudestraling meer door de raampartijen. Ook geluid van buiten klinkt niet meer door.
Een goed geïsoleerd huis is fijner om in te wonen dan in een niet- goed geïsoleerd huis en is daardoor ook nog eens levensloopbestendig.
AANTREKKELIJKE SUBSIDIE- EN FINANCIERINGSREGELINGEN TEN BEHOEVE VAN HET ENERGIEZUINIGER MAKEN VAN DE WONING
Wereldwijd wordt het belang van een duurzame en energiezuinige samenleving steeds duidelijker. Ook de Nederlandse overheid heeft zich gecommitteerd aan klimaatakkoorden en doelstellingen. Zo wil men het gebruik van fossiele brandstoffen sterk terugbrengen en duurzame energie promoten (doelstelling 2020 is 14% opwekking van energie op duurzame manier). Om de overgang naar een duurzame samenleving te maken worden stelselmatig energiebelastingen verhoogd.
De overheid stimuleert echter ook de overgang naar energiezuinige en duurzame woningen middels een pakket aan subsidie- en financieringsmaatregelen (zowel voor particulieren, bedrijven als overheden), zoals bijvoorbeeld
- Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). (20% subsidie)
- Verlaging BTW-tarief voor Isolatiemaatregelen
- Energiebespaarlening

Subsidies en financieringen zijn verkrijgbaar voor tal van maatregelen zoals dubbel glas, isolatie, warmtepompen, zonnepanelen etc.

Het Energielabel van een woning zal in de komende jaren steeds belangrijker worden
HET GROEIENDE BELANG VAN EEN GOED ENERGIELABEL
Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een huis is en wordt verdeeld in klassen A tm G (A is het zuinigst, G is het minst zuinigst). Door te investeren in een woning wordt het energielabel verbeterd. Dat heeft niet alleen een positief effect op de maandelijkse energiekosten, maar ook op de verkoopwaarde van de woning en zorgt in de toekomst voor extra belastingvoordelen.
Andersom geldt het ook: indien woningen in de toekomst als een van de weinigen een matig tot slecht Energielabel hebben, dan zal deze woning minder waard zijn, minder snel verkocht worden en mogelijkerwijs nadelige fiscale gevolgen hebben.
ENERGIEBRONNEN WORDEN SCHAARSER EN DUURDER
In de laatste 15 jaar zien we de duidelijke trend dat energiebronnen schaarser worden. Ook de internationale spanningen en conflicten zorgen voor verhogingen van de energieprijzen. De verwachting is dat de komende 20 jaar deze trend zal doorgaan. Het is dus uitermate belangrijk om te zorgen dat u voor uw huis zo min mogelijk energie nodig heeft. Dit scheelt enorm in de kosten, maar zal ook de waarde van uw woning verhogen. Ook de toepassing van alternatieve energiebronnen zoals zonnepanelen verhogen de waarde van uw woning.
HERKEN DE PROBLEMEN

HUIS, COMFORT & KOUDE

KOUDEBRUGGEN

CONDENS

KOUDEVAL

ONGEDIERTE


ONGELIJKE VERWARMING


SCHIMMEL



TOCHT


VOCHTIGE MUREN


VOCHT IN DE KRUIPRUIMTE


Geen energieverlies meer zoals bij deze standaard woning
TOEKOMST: ENERGIENEUTRALE WONINGEN
Zo’n 15% van al het energieverbruik in Nederland wordt verbruikt in woningen. Een zogenaamde energieneutrale woning verbruikt ongeveer net zoveel energie als dat het zelf kan opwekken.
De Nederlandse overheid heeft zich daarom ten doel gesteld dat in 2050 alle woningen en gebouwen in Nederland energieneutraal zijn. De bedoeling is dat vanaf 2018 alle overheidsgebouwen die nieuw gebouwd worden energieneutraal zijn. Vanaf 2020 moeten alle nieuwbouw woningen en gebouwen in zowel de publieke als private sector energieneutraal zijn.
Energieneutrale huizen zijn zeer zuinig, verbruiken weinig energie en wekken zelf energie op door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboiler en warmtepomp.
Bestaande woningen kunnen ook energieneutraal gemaakt worden. Check hier het stappenplan om uw woning ook energieneutraal te maken.
OPLOSSINGEN VOOR EEN ENERGIEZUINIG HUIS


STAPPENPLAN ENERGIEZUINIGER


ISOLATIE


VERWARMING



VENTILATIE


WOONENERGIE



ONGEDIERTEBESTRIJDING
Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie.
Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.