Huis, comfort & koude

Comfortabel wonen en kosten besparen
Comfortabel wonen en kosten besparen

Een comfortabel en behaaglijk huis is heel belangrijk. Een huis dat tochtig of klam of kil aanvoelt wordt door veel mensen als onprettig ervaren. Veel mensen compenseren dit door de verwarming hoger te draaien, een kostenverhogende en niet altijd comfortverhogende aanpak. Beter is het om te zorgen dat een huis goed geïsoleerd is, en verwarming goed verdeeld wordt over zowel verdiepingen als vloeren, wanden en plafonds.

Voordeel hierbij is natuurlijk dat u door isolatie zowel energie als kosten bespaart énde waarde van uw woning verhoogt.

Het binnenklimaat van een woning

Met binnenklimaat bedoelen we de verhouding tussen verschillende factoren zoals de luchtvochtigheid, de gemiddelde luchttemperatuur, bepaalde tochtstromen en de temparatuur en vochtigheid van muren, vloer en plafond.

In simpele bewoordingen: bewoners voelen zich het meeste op hun gemak bij een bepaalde temperatuur en bij een bepaald vochtigheidsgehalte. Zodra lucht te warm of te koud wordt of te vochtig of te droog gaan mensen zich onbehaaglijk voelen. Situaties als een koude vloer of een klamme muur dragen daar sterk aan bij.

Koude & vocht in de woning

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt
Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Door gebrekkige isolatie en ventilatie ontstaan er koude- en vochtplaatsen in de woning, zoals bijvoorbeeld een niet-geïsoleerde vloer die enkele graden kouder is dan de luchtstroom die een meter boven de vloer aanwezig is. In een woonkamer kan er zomaar 4 tot 5 graden Celsius verschil zitten tussen vloer en plafond !

Qua vochtigheidsgraad voelen mensen zich het prettigst bij een percnetage tussen minimaal 60% en maximaal 85%. Bij slechte of niet-geïsoleerde woningen is dat percentage vaak hoger aangezien waterdamp uit de lucht condenseert op koude (niet geïsoleerde) oppervlaktes waardoor de vochtigheidsgraad.

Een bijkomend probleem van niet-geïsoleerde oppervlaktes als bijvoorbeeld een vloer, maar ook bijvoorbeeld enkel glas is dat ze werken als een soort 'koude radiator' ofwel: in plaats van warmte stralen ze koude uit, wat bijdraagt tot het onbehaaglijke en oncomfortabele gevoel.

Hoe op te lossen?

Een warme deken van isolatiechips
Een warme deken van isolatiechips

Door een woning goed (na) te isoleren worden koude oppervlaktes aangepakt. Hierdoor worden de temperatuurverschillen veel minder en zal ook vocht niet meer condenseren. Uit onderzoek blijkt keer op keer weer dat geïsoleerde woningen veel behaaglijker en comfortabeler zijn dan niet-geïsoleerde woningen.

Een goede stap is het isoleren van de kruipruimte/onderkant begane grond vloer, de (spouw)muren en overstappen op dubbel glas (meerdere varianten).

Leefcomfort verbetert door kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie zorgt voor vermindering van het vochtpercentage in uw kruipruimte en daardoor ook in uw leefruimte: gemiddeld wordt het aan de vloer 4 graden warmer, schimmel en ongedierte maken veel minder kans en het algehele gevoel van comfort wordt vergroot. Lees hier de ervaringen van de familie Freriks die Drowa Chips aan hebben laten brengen in hun kruipruimte.

Spouwmuurisolatie bij woningen van voor 1980

informatie isoleren spouwmuren

Gratis Offertes

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie