Tocht

Tocht

Niets is zo onprettig als een tochtig huis, wat u niet warm kunt krijgen, terwijl de energiemeter toch blijft doortikken.Tocht ontstaat op verschillende manieren.

Als eerste kan het tochten door allerlei kieren en naden in de woning waardoor wind vrij spel krijgt. Dit soort openingen zorgen ook voor veel warmteverlies.

Warmteverlies in huis komt niet alleen via de buitenvlakken van het huis. Veel directer wordt tocht veroorzaakt via bijvoorbeeld naden tussen een kozijn en een muur of kieren tussen een deur en een kozijn. Ook lekt veel warmte weg via leidingdoorvoeren, vloer- en wandaansluitingen en de brievenbus.

Problemen met tocht

Een tochtig huis voelt koud aan, wat de neiging tot het opstoken van de verwarming vergroot. U moet dan flink stoken om het warm te krijgen, omdat er door de kieren ook veel warmte direct weer verdwijnt. Hierdoor stijgt uw energierekening fors, zeker gezien de steeds stijgende energieprijzen. Daarom is het belangrijk om hiervoor maatregelen te nemen, zeker als u merkt dat slechts een kleine investering al heel veel baat kan hebben. Zo kunt u kiezen voor het eenvoudig plaatsen van tochtstrips. Of het nu om een voordeur, achterdeur, schuifdeur of raam gaat, voor elke kier is er wel een goede tochtstrip verkrijgbaar. Daarnaast zijn er diverse isolatiemaatregelen, die u kunt treffen om uw huis tochtvrij te houden. Ook hiervoor geldt dat er veel oplossingen zijn die eenvoudig te plaatsen zijn en die zichzelf snel terugbetalen.

Gerelateerde maatregelen om kou in huis te helpen voorkomen:

1. Beter isoleren van uw woning

Valse tocht

Valse tocht zijn luchtstromingen in de woning zelf die worden veroorzaak door grote koude- en warmteverschillen in 1 en dezelfde ruimte.

In niet-geïsoleerde woningen kunnen de temperatuursverschillen tussen plafond en vloer oplopen tot wel 5 graden celsius, terwijl ook vochtige muren veel kouder kunnen zijn dan het plafond waar alle warme lucht naar toe opstijgt. Zodra de warme lucht dan aankomt bij de koude muur zal deze afkoelen en dalen. En aan de grond en bij radiatoren weer langzaam opwarmen en dus gaan stijgen. Hierdoor onstaan bepaalde luchtstromingen.

Gratis Offertes

Bestrijd vochtvorming en bespaar fors op uw energiekosten met gesubsidieerde woningisolatie en isolatieglas. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie