Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Energie besparen door een energie zuinig huis

Energie besparen en comfort verhogen

Een energiezuinig huis heeft aanzienlijk lagere energiekosten

Een energiezuinig huis heeft aanzienlijk lagere energiekosten

Welkom bij www.energiezuinighuis.nl, dé website voor informatie over maatregelen die u kunt nemen om uw huis energiezuiniger te (laten) maken zoals het na-isoleren van de woning of bedrijfspand of het investeren in duurzame energie als zonnepanelen.

Op deze website kunt u niet alleen informatie vinden over het energiezuiniger maken van uw woning, maar ook over het herkennen van problemen in uw woning die te maken hebben met energie ONzuinigheid, zoals condens, schimmel, tocht, vochtige muren etc.

Wat kunt u op deze website doen ?

Op energiezuinighuis.nl hebben wij veel relevante informatie beschikbaar gesteld over onderwerpen die te maken hebben met het energiezuinig maken en zijn van uw woning, zoals bijvoorbeeld isolatie-mogelijkheden, besparing op uw energie kosten door het gebruik van alternatieve energiebronnen zoals zonne-energie en ga zo maar door. Tevens bieden we u de mogelijkheid om vrijblijvend prijzen op te vragen met gebruikmaking van de speciale energiezuinighuis.nl-kortingen. Om de gewenste informatie te vinden kunt u gebruik maken van de zoekfunctie linksboven of hieronder in de lijst een onderwerp uitkiezen.

Waarom investeren in het energiezuiniger maken van uw woning verstandig is

Een energiezuinige woning is niet alleen goedkoper, maar ook comfortabeler

Veel woningbezitters en -huurders weten dat energiebesparende maatregelen niet alleen goed voor het milieu zijn, maar ook werkelijk jaarlijks honderden euro's kunnen besparen én het leefklimaat veel comfortabeler kunnen maken.

Er is veel informatie beschikbaar in de markt, echter heerst er ook veel onduidelijkheid over de problemen die er zijn, de oorzaken die daaraan ten grondslag liggen en wat de mogelijke methodes zijn om de problemen op te lossen en de voor- en nadelen van die methodes. In deze website hebben wij voor u alles objectief op een rij gezet.

Tijd voor nieuwe energiebronnen

Het is één van de belangrijkste onderwerpen in de afgelopen jaren en waarschijnlijk ook in de komende jaren: hoe maken we de transitie van traditionele energiebronnen als olie, gas en steenkool naar alternatieve, milieuvriendelijke energiebronnen als zonne-energie en windenergie.

TRADITIONELE ENERGIEBRONNEN WORDEN SCHAARSER EN DUURDER

In de laatste 15 jaar zien we de duidelijke trend dat energiebronnen schaarser worden. Ook de internationale spanningen en conflicten zorgen voor verhogingen van de energieprijzen. De verwachting is dat de komende 20 jaar deze trend zal doorgaan. Het is dus uitermate belangrijk om te zorgen dat u voor uw huis zo min mogelijk energie nodig heeft. Dit scheelt enorm in de kosten, maar zal ook de waarde van uw woning verhogen. Ook de toepassing van alternatieve energiebronnen zoals zonnepanelen verhogen de waarde van uw woning.

TOEKOMST: ENERGIENEUTRALE WONINGEN

Zo'n 15% van al het energieverbruik in Nederland wordt verbruikt in woningen. Een zogenaamde energieneutrale woning verbruikt ongeveer net zoveel energie als dat het zelf kan opwekken. De Nederlandse overheid heeft zich daarom ten doel gesteld dat in 2050 alle woningen en gebouwen in Nederland energieneutraal zijn. De bedoeling is dat vanaf 2018 alle overheidsgebouwen die nieuw gebouwd worden energieneutraal zijn. Vanaf 2020 moeten alle nieuwbouw woningen en gebouwen in zowel de publieke als private sector energieneutraal zijn.

Energieneutrale huizen zijn zeer zuinig, verbruiken weinig energie en wekken zelf energie op door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboiler en warmtepomp.

Bestaande woningen kunnen ook energieneutraal gemaakt worden. Check hier het stappenplan om uw woning ook energieneutraal te maken.

GRATIS OFFERTES ONTVANGEN?

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022