Milieu-investeringsaftrek (MIA)

MIA

Deze voor ondernemingen bedoelde subsidie heeft betrekking op gedane milieu-investeringen. Indien deze milieu-investeringen een bedrijfsmiddel zijn die op de Milieulijst 2018 staan, dan kan er versneld afgeschreven worden op die investeringen waardoor de fiscale winst van een bedrijf over dat jaar lager uitvalt en er minder belasting betaald hoeft te worden.

In 2018 is een budget beschikbaar van € 101 miljoen.

VAMIL

VAMIL staat voor Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen. Bedrijfsmiddelen waarin u als ondernemer hebt geïnvesteerd en die op deze lijst staan, mogen naar eigen inzicht boekhoudkundig afgeschreven worden over het boekjaar waarin de investering is gedaan. Het aantrekkelijke hiervan is dat u kunt besluiten om helemaal niet af te schrijven, om zo de fiscale winst te maximaliseren of de fiscale winst te minimaliseren of u kunt kiezen voor een versnelde afschrijving waarbij u de fiscale winst drukt en minder belasting hoeft te betalen.

In 2018 is een budget beschikbaar van € 22 miljoen.

Samenvoeging

Beide regelingen zijn in 2012 samengevoegd en worden als 1 behandeld.

Voorwaarden MIA

  • een milieuinvestering moet binnen drie maanden na aangaan van de verplichting aangemeld worden
  • het betreffende bedrijfsmiddel moet voorkomen op de Milieulijst en aan de omschrijvingen voldoen
  • het minimum investeringsbedrag bedraagt per kalenderjaar € 2000.
  • het bedrijfsmiddel moet nieuw aangekocht zijn (gebruikt/tweedehands bedrijfsmiddelen komen niet voor de MIA in aanmerking).

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie