Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Subsidie zonneboiler

Wat kunt u met een zonneboilersysteem ?

Een zonneboilersysteem is een systeem waarbij het zonlicht benut wordt voor het (voor)verwarmen van water. Het systeem bestaat uit zogenaamde zonnecollectoren (deze wijken af van zonnepanelen) en een boiler.

Een zonneboiler is een interessant en rendabelsysteem waarmee u circa 50 tot 60 % van het gasverbruik ten behoeve van het verwarmen van water kunt besparen.

Wat vindt u hier ?

Op deze en onderstaande webpagina's worden de werking van een zonneboiler en zonnecollectoren uitgelegd, wordt gekeken naar de gemiddelde aanschafprijs en de mogelijkheid voor subsidie op de aanschaf en installatie. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om in 1 handeling diverse vrijblijvende prijsopgaves te doen voor de aanschaf van een zonneboilersysteem.

We behandelen hier de meest voorkomende zonnerboilersystemen in Nederland en geven aan wat de subsidiemogelijkheden voor 2012 en 2013 zijn.

Maak uw keuze uit onderstaande opties voor meer informatie.

Zonneboilers prima bruikbaar in Nederland

Door de voortschrijdende technologische ontwikkeling is het tegenwoordig mogelijk om ook in Nederland 365 dagen per jaar het zonlicht te benutten, ook al is het enigszins verstrooid op een bewolkte winterdag. Veelal wordt de zonneboiler in combinatie met een CV-ketel gebruikt waarin de CV-ketel dan het reeds warme water aangeleverd krijgt waardoor er geen of minimale extra verwarming hoeft plaats te vinden. Op een hele slechte winterdag kan het zijn dat de ketel het water extra moet verwarmen. Het tegendeel gebeurt ook: bij hele zonnige dagen kan de vloeistof een te hoge temperatuur krijgen ( meer dan 60 graden Celsius), waardoor het water afgekoeld moet worden (door het volautomatisch toevoegen van koud water door de CV-ketel).

Twee soorten zonnecollectoren

In Nederland worden veelal twee soorten zonnecollectoren gebruikt, de zogenaamde vacuümcollector en de plaatcollector. Deze verschillen worden verder uit de doeken gedaan in Hoe werkt een zonneboilersysteem ? Elk van de systemen heeft voor- en nadelen die ook beschreven zullen worden.

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022