Hoeveel subsidie kun je krijgen ?

Gunstig: Subsidie 21% btw terugvorderen.

Hoewel geen officiële subsidie is de fiscale mogelijkheid om de volledige 21% btw over de zonnepaneleninstallatie (over materiaal en arbeid) terug te vorderen een enorm stimulans om over te gaan tot de aanschaf van een zonnepanelensysteem. In feite praten we over een korting van 21% btw terwijl zonnepanelen anno 2016 goedkoper zijn dan ooit.

Op deze bladzijde wordt deze subsidie verder bekeken. Belangrijk te vermelden is dat er nog meer subsidiemogelijkheden kunnen zijn, te weten regionale en lokale subsidies.

Fuchs Arrest

Door het Fuchs arrest heeft de partikulier die zonnepanelen aanschaft het recht om het volledige btw-bedrag terug te vorderen.

Het Europese Hof in Luxemburg heeft recent bepaalt dat het leveren van elektriciteit (opgewekt door zonnepanelen) aan energiemaatschappijen als een vorm van ondernemerschap kan worden gezien.

Wat kosten zonnepanelen precies ?

Lokale en regionale zonnepanelen subsidies

Elke provincie, regio of plaats in Nederland heeft vaak subsidiemogelijkheden of andere stimuleringsregelingen. Deze regelingen worden zelfstandig door deze overheden bepaald en staan los van de landelijke partijpolitiek of regelingen. Het is ondoenlijk om op deze lokatie daar uitgebreid per lokatie over te praten. Lees hier meer over de Energiesubsidiewijzer.

Indien u een offerte aanvraagt via www.energiezuinighuis.nl wordt direct gratis en vrijblijvend in kaart gebracht wat de landelijkse, provinciale, regionale en lokale subsidiemogelijkheden voor u zijn.

Eisen aan installatie

  • Het vermogen van de zonnepanelen (het photovoltaïsch systeem) is hoger dan 600 watt-piek maar kleiner of gelijk aan 3.500 watt-piek. 600 watt-piek is een veel voorkomend vermogen, maar dat is dus niet genoeg.
  • Het moet gaan om een nieuw systeem . In de photovoltaïsche installatie mogen geen tweedehands materialen en onderdelen zitten.
  • De koopovereenkomst moet gesloten zijn op 2 juli 2012 of later

Maak uw keuze

Wat valt onder de subsidie ?

Onder de daadwerkelijk gemaakte (aanschaf)kosten vallen de kosten voor het materiaal, bijvoorbeeld de aanschaf van de panelen en ondersteunende apparatuur, zoals omvormers. U krijgt geen subsidie voor de arbeids- en verbouwingskosten. Wilt u in aanmerking komen voor subsidie dan moet de installatie minimaal 0,601 kilowattpiek zijn. Het subsidieplafond voor deze subsidieregeling is 30.000.000 euro voor het jaar 2013.

Saldering

Een groot voordeel van zonnepanelensystemen is dat de opgewekte elektriciteit die niet gebruikt wordt, direct geleverd kan worden aan een energiemaatschappij waarvoor de zonnepaneleneigenaar een vergoeding per kilowattuur ontvangt. Deze vergoeding wordt maandelijks bepaald na verrekening (saldering) van de elektriciteit die de zonnepaneleneigenaar zelf heeft verbruikt (bijvoorbeeld op piekmomenten waarbij het zonnepanelensysteem onvoldoende elektriciteit genereert).

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie