Hoe werkt een zonnepaneel ?

Zonnestraling wordt zonnestroom

Het zonlicht dat de aarde bereikt bestaat uit verschillende onderdelen zoals ultraviolette straling en zichtbaar licht. Andere delen zoals gammastraling, röntgenstraling en radiogolven bereiken meestal de aarde niet. Van al die zonnestraling bereikt (na de dampkring) ongeveer 14 % het vasteland op aarde (het grootste gedeelte verdwijnt in de oceanen).

Het zichtbare licht bestaat voor een deel uit fotonen. Deze fotonen zorgen voor het vrijmaken van elektronen uit atomen. Hierbij vindt een minimieme hoeveelheid electrische lading plaats.

Zo vindt de omzetting van zonnestraling naar zonnestroom plaats.

Zonnecel extreem belangrijk

De belangrijkste technologische ontwikkeling van de afgelopen jaren heeft betrekking op het verbeteren van het rendement van de zonnecellen. Een zonnepaneel bestaat uit een verzameling van zonnecellen. De zonnecellen bestaan uit materialen (o.a. silicum) die de fotonen van zonnestraling omzetten in zonne-electriciteit.

Het huidige rendement van kristallijne zonnecellen ligt tussen de 12 en 18 %, echter zijn er momenteel ontwikkelingen waarbij getracht wordt zogenaamde driedimenstionale zonnecellen te ontwikkelen die zorgen voor een rendement van boven de 50 %.

Wat kosten zonnepanelen precies ?

Maak uw keuze

Omvormer

De door de zonnecellen opgewekte zonnestroom is nog niet geschikt voor normaal gebruik: de ruwe zonnestroom dient eerst omgevormd te worden tot 230 Volt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een omvormer.

Zonnepanelen

Een zonnepaneel zet (zon)licht om in stroom. Een installatie van drie tot vier zonnepanelen levert per jaar gemiddeld 400 kWh elektriciteit op. Dat is zo'n 15% van wat een huishouden gemiddeld per jaar aan elektriciteit verbruikt. Een systeem van tien panelen betekent zelfs al een opwekking van 40% van uw jaarlijkse verbruik! Gerelateerde maatregelen om uw energierekening te verlagen:

1. Zonneboiler
2. CV-tuning
3. Balansventilatie

VROM - Dossier Zonne-energie Vraag en antwoord

Hoe kunnen we de zon gebruiken?
Wat wil het kabinet?
Hoe werkt een zonnecollector?
Wat kost een zonnecollector?
Komt er een subsidie voor zonnepanelen en zonneboilers voor particulieren?
Hoeveel bespaar ik met een zonnecollector?
Bestaat er bij een zonnecollector gevaar voor legionellabacteriën?
Hoe werkt een zonnepaneel?
Wat kost een zonnepaneel?
Wat levert een zonnepaneel financieel op?
Is een zonnepaneel direct aan het elektriciteitsnet gekoppeld?
Loopt de elektriciteitsmeter dan terug?
Wat is de beste plaats voor een zonnepaneel of een zonneboiler?
Heeft zonne-energie wel zin in een land waar de zon zelden schijnt?
Heb ik een vergunning nodig om een zonnepaneel te plaatsen?

Wat kosten zonnepanelen precies ?

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie