Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Special zonnepanelen inclusief subsidies

Zonnepanelen in trek

Zonne-energie maakt wereldwijd een buitengewoon snelle groei door. De problemen in het Midden-Oosten en Rusland alsmede de kernramp in Fukoshima te Japan hebben er voor gezorgd dat overheden weer fors investeren (middels onderzoek,subsidies, leningen en fiscale voordelen) in de ontwikkeling en implementatie van zonne-energie systemen. In Europa zijn Duitsland en Spanje koplopers en kunnen nu reeds 3 % van de totale jaarlijkse electriciteitsbehoefte dekken middels zonnepanelensystemen. Ter vergelijking: In Nederland is dat nog minder dan 0,1 % (bron: CVS, 2011) en scoort daarmee onder het EU-gemiddelde.

Goedkoper dan ooit en btw terugvorderen

Door massaproductie wereldwijd zijn zonnepanelen met gemiddeld 70 tot 75% in verkoopprijs gedaald. In combinatie met de mogelijkheid om de volledige btw op zowel materiaal als arbeid terug te vorderen zijn zonnepanelensystemen spectaculair goedkoper geworden. Dat uit zich ook in een verdubbeling van zonnestroom dat jaarlijks in Nederland geproduceerd wordt.

Subsidiemogelijkheden

Ook de Nederlandse overheden kennen jaarlijks diverse subsidie- en stimuleringsregelen toe ter bevordering van de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Zowel op regionaal als lokaal niveau worden er subsidies, leningen en fiscale voordelen verstrekt.

Zonne energie

Zonne energie is één van de schoonste manieren om energie te verkrijgen. Ook voor de gewone burger is de aanschaf en installatie van zonnepanelen rendabel. Om deze energiebron te promoten, wordt er jaarlijks door de overheid een budget voor subsidies ter beschikking gesteld. U leest er alles over op energiezuinighuis.nl

Verbeterd rendement

Door de wereldwijde stijging in de vraag naar zonnepanelen is de techniek achter de panelen in de afgelopen jaren enorm verbeterd waardoor het rendement is gestegen, de kosten zijn gedaal en de terugverdientijd sterk is verkort. Fotovolta sche systemen (zonnepaneelsystemen) zijn sinds 2010 al een rendabel alternatief ten opzichte van de traditionele afname van electriciteit. En dat in vergelijking met de huidige energieprijzen. Hoe sterker de prijzen per kwH electriciteit in de toekomst stijgen des te korter zal de terugverdientijd zijn en des te hoger het rendement.

61 % van woningeigenaren wil zonnepanelen

Uit onderzoek in opdracht van het Uneto-VNI (ondernemersorganisatie voor de installatiebranche) is maar liefst 6 op de 10 woningeigenaren ge nteresseerd in de aanschaf van zonnepanelen, met name vanwege de financi le voordelen zoals de lagere maandelijkse energielasten, de onafhankelijkheid van eventuele prijsstijgingen en bovendien de verhoging van de waarde van de woning. Ook het positieve effect op het Energielabel is mooi meegenomen.

Ruim 40 % is bovendien ge nteresseerd in zogenaamde zonneboilers.

Van de ondervraagde respondenten is ruim 77 % op zoek naar informatie over aanschafprijzen, 73 % is ge nteresseerd in de terugverdientijd, terwijl maar liefst 35 % van de woningeigenaren zo ge nteresseerd is in zonnepanelen dat men actief op zoek is naar informatie zoals het aanvragen van informatiepakketten en offertes over zonnepanelen.

7 op de tien huiseigenaren zijn bovendien ge nteresserd in subsidies voor zonnestroom.

(bron: Uneto VNI)

Enorme stijging energiekosten in 15 jaar

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft becijfers dat in de period 1997 tot en met 2012 de energieprijzen met maar liefst 120 % zijn gestegen ten opzichte van de gemiddelde prijsstijging van 35 % van andere goederen en diensten ! De verwachting is ook dat deze stijging doorzet. Gas is bijvoorbeeld 14,4 % duurder geworden tussen 2011 en 2012 (bron: Eurostat).

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022