Wat kunnen we met zonne energie ?

Bron van alle energie op aarde

De zon is een kleine ster waarom meerdere planeten draaien, waaronder de aarde. De aarde staat op een redelijk optimale afstand van de zon, waardoor de zonnestralen de aarde kunnen opwarmen en leven mogelijk maken. De zon is de bron van alle energievormen die we op aarde kennen (ook van de fossiele brandstoffen) en benutten en daarnaast ook verantwoordelijk voor het leven op aarde. Zonder de zonnestraling zou de aarde een koude klomp steen zijn waarop geen leven mogelijk is. De zonnestraling wordt bijvoorbeeld door planten omgezet in energie waardoor deze kunnen groeien.

Wat kosten zonnepanelen precies ?

Verschillende manieren van benutting

Onderstaand ziet u drie manieren waarop de zonnestraling en zonnewarmte benut kunnen worden ten behoeve van een woning:

1e manier: verwarmen van water door zonnewarmte

Dat kan op dit moment vooral op twee manieren. De meest gebruikte toepassing is het verwarmen van water door zonnewarmte. Dit gebeurt door zonnecollectoren.

2e manier: omzetten in electriciteit

Een andere manier om gebruik te maken van zonlicht is door middel van zonnepanelen. Die zetten het licht om in elektriciteit.

3e manier : passieve zonne energie

Natuurlijk helpt het ook om huizen en gebouwen zodanig te bouwen dat de zon direct maximaal de ruimtes kan verwarmen, bijvoorbeeld met grote ramen aan de zonkant en kleine raampjes aan de schaduwkant Dit heet passieve zonne energie

Maak uw keuze

Zonne energie : onbeperkte voorraad

De zon zal nog circa 4 miljard jaar branden en is derhalve voor ons een onbeperkte energiebron. De continu zonnestraling die op allerlei manieren op aarde omgezet worden in bruikbare energie is een goedkope en onuitputtelijke bron. Ter vergelijking: de verwachting is dat rond 2065 het grootste deel van de fossiele brandstoffen zal zijn verbruikt. Dat is ook de reden waarom overheden van veel landen kijken naar de mogelijkheid voor de benutting van alternatieve energiebronnen, zoals de omzetten van zonnestraling naar electriciteit middels een zogenaamd fotovoltaïsch systeem.

Wist u dat ........ de straling van de zon op de aarde jaarlijks een energie levert van 220.000 biljoen kilowattuur ? Dat is ruim 2500 maal het totale energieverbruik van de gehele wereldbevoling ?

Zonnepanelensystemen: hot in de hele wereld

Zowel vanwege de opkomst van nieuwe economieën als vanwege de hectische toestanden in het Midden-Oosten is het de Westerse wereld duidelijk geworden dat de afhankelijkheid van de fossiele brandstoffen zoals olie en gas een risico voor de toekomst met zich meeneemt. Met het steeds schaarser worden van olie en gas is de kans groot dat deze brandstoffen onbetaalbaar of onbeschikbaar zullen worden.

Van alle alternatieve energiebronnen is zonne energie de meest rendabel en betrouwbaarste. Door zowel technologische ontwikkeling als door subsidiëring is de toepassing van zonnepaneelsystemen sterk gegroeid in bijvoorbeeld Europa. Nu al wordt in 3 % van de jaarlijkse electriciteitsbehoefte van Duitsland voorzien door zonne-energie. In Nederland is dat nog slechts minder dan 0,1 % (ruim onder het EU-gemiddelde), maar Nederland is bezig met een inhaalslag: in 2011 werd ruim het dubbele aantal zonnepaneelinstallaties verkocht dan in 2010.

En in 2015 werd ruim het dubbele van 2014 gerealiseerd.

Wat kosten zonnepanelen precies ?

Beter voor het milieu

Hoewel de productie van zonnecellen een bepaalde milieuvervuiling veroorzaken (zoals alle producten die door mensen worden gemaakt), blijkt de besparing op CO2 veel groter, in vergelijking met het gebruik van fossiele brandstoffen. Door betere productietechnieken en alternatieve recyclebare grondstoffen zal de milieuschade minder en minder worden.

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie