Energie besparen

Wat is een energiezuinig huis

Wanneer praten we over een energiezuinig huis?

Een energiezuinighuis is …

Is een goed geïsoleerd huis dat behaaglijk en comfortabel is en relatief weinig energie verbruikt voor het verwarmen of koelen van de woning.

Naast goede isolatie wordt in een energiezuinige woning ook gebruik gemaakt van hele efficiënte verwarmingsmiddelen als zeer energiezuinige combiketels.

De toepassing van middelen die zelf energie opwekken zoals zonnepanelen een zonneboiler en een warmtepomp maakt een woning nog energiezuiniger.

Warme vloer

Een warme en comfortabele woning

Een energiezuinig huis is uitstekend geïsoleerd en voorzien van energiezuinige apparaten waardoor het energieverbruik nihil tot bijna nihil is.

Veel lagere energiekosten

Een energiezuinige woning is goed voor het milieu, maar ook heel goed voor uw portemonnee. Door uw woning energiezuniger te maken, gaat u jaarlijks veel geld besparen. Bij energieneutrale woningen bent u uiteindelijk nul euro per jaar kwijt. De verwachting is dat in de komende tientallen jaren de prijzen voor energie flink zullen stijgen. Indien u een energiezuinig huis hebt, zult u per jaar honderden, zo niet duizenden euro’s besparen.

Het loont absoluut de moeite om te investeren in het energiezuiniger maken van uw woning. Gebleken is dat investeringen in bijvoorbeeld na-isoleren of zonnepanelen binnen maximaal 10 tot 12 jaar worden terugverdiend. Tevens is een energiezuinige woning (veel) meer waard in geval van verkoop.

Toekomst: veel energiezuinige woningen

Zo’n 15% van al het energieverbruik in Nederland wordt verbruikt in woningen. Een zogenaamde energie neutrale woning verbruikt ongeveer net zoveel energie als dat het zelf kan opwekken.

De Nederlandse overheid heeft zich daarom ten doel gesteld dat in 2050 alle woningen en gebouwen in Nederland energieneutraal zijn.

Sinds 2018 dienen alle overheidsgebouwen die nieuw gebouwd worden energieneutraal te zijn.

Een warme en comfortabele vloer

Energieneutrale huizen zijn zeer zuinig, verbruiken weinig energie en wekken zelf energie op door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboiler en warmtepomp.

Bestaande woningen kunnen ook energieneutraal gemaakt worden. Check hier het stappenplan om uw woning ook energieneutraal te maken.

Hoe moet je optrekkend vocht aanpakken?

Er zijn twee manieren om optrekkend vocht aan te pakken, hoewel de combinatie van beiden het beste is.

De 1e manier

Allereerst dienen de funderingen en/of muren aangepakt te worden: er moet middels een horizontale vochtonderbreking bewerkstelligt worden dat vocht niet hoog kan optrekken. Ter info: vocht kan tot wel 6 meter boven maaiveld optrekken in muren ofwel tot en met de eerste verdieping van een woning.

Een vochtonderbreking kan mechanisch, dat wil zeggen dat delen van de muren uitgehakt worden en er onderbrekingen in geplaatst worden waardoor het vocht niet verder kan optrekken, een andere – veel minder ingrijpend – is door het injecteren van de muren en funderingen met een vloeistof die een soort vochtscherm vormt in de muur waardoor de optrekkende stroom ook onderbroken wordt.

In beide gevallen praten we over vochtbestrijding.

Gratis offerte via energiezuinighuis.nl

Offerte vochtbestrijding?

Via  Energiezuinighuis.nl kunt u – gratis en volledig vrijblijvend – offertes aanvragen bij aangesloten bedrijven (landelijke dekking)

Meer vochtproblemen

Naast optrekkend vocht zijn er nog meer vochtproblemen te onderscheiden, zoals:

Condens

Koudebruggen

Koudebruggen

Koudebruggen

Koudebruggen

Koudebruggen

Ongedierte zilvervisjes

Ongedierte zilvervisjes Zilvervisjes zijn een veel voorkomende plaag in woningen in Nederland. Ze zijn niet gevaarlijk voor mensen, want ze zijn niet giftig en kunnen niet bijten. Wel kunnen ze schade brengen, aan boeken, behang, textiel e.d. Ze houden vooral van...

Koudebruggen

Koudebruggen KOUDEBRUGGEN Koudebruggen zijn delen van het huis die door een verkeerde constructie veel kouder zijn dan de rest van de woning. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen balkondeel dat doorloopt in de woning. Doordat het betondeel als geheel koud wordt, wordt...

Optrekkend vocht

TIP 32 ENERGIE BESPAREN MET DE MAGNETRON Gebruik uw magnetron liever niet om diepgevroren voedingsmiddelen te ontdooien. De producten geruime tijd vóór bereiding uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien, kost geen extra energie. Bovendien hoeft de...

Koudeval

Koudeval ontstaat wanneer warme lucht bij een groot, koud raam komt en daardoor afkoelt. Warme lucht stijgt, koude lucht zat. De afgekoelde lucht ‘valt’ dus naar beneden, waardoor er een koude luchtstroom over de grond loopt en het lijkt alsof er altijd tocht staat....

Insecten

Ongedierte insecten Het is net zo normaal dat er insecten in uw huis zitten als dat er een vogel in uw tuin vliegt. Pas als u er last van krijgt en het een plaag is noemen we het ongedierte. Overlast van insecten ontstaat niet vanzelf, het moet een reden hebben....

Condens

LET OP! NIEUWE SUBSIDIEREGELING PER 1 januari 2021 Vanaf 2 september 2019 kunnen huiseigenaren én bewoners subsidie Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen. Er is in totaal 84 miljoen Euro beschikbaar. De regeling betreft: Spouwmuurisolatie (isoleren...

Ongelijke verwarming

Your content goes here industrial layout Lorem insum dolor amet consec tetur elit eiusmod temsor incididunt masna alirua enim veniam nostrud exerci tation ullamco aliruis conseruat. industrial layout Why Choose Us Sostrud exerci tation ullamco aliruis conseruat irure...

Vocht in de kruipruimte

VochtproblemenVocht in de kruipruimte40% van de kruipruimtes in Nederland zijn te vochtig. Hoe komt het en wat kun je er aan doen?Vocht in de kruipruimte 40% van de kruipruimtes in Nederland zijn vochtig. Zolang de begane grond vloer is geïsoleerd en de kruipruimte...

Ongedierte

Ongedierte ONGEDIERTE & INSECTEN Een hoge luchtvochtigheid in combinatie met een bepaalde temperatuur kan een ware plaag aan ongedierte veroorzaken, van insecten tot aan zwammen en schimmels. In Nederland zijn bijvoorbeeld zilvervisjes en muggen veel geziene, maar...

Energiezuinighuis.nl

Bespaar geld via Energiezuinighuis.nl

Bent u van plan uw woning te isoleren of uw eigen energie op te wekken? Een heel verstandig besluit en via Energiezuinighuis.nl kunt u ook nog eens op een eenvoudige manier offertes voor diverse activiteiten aanvragen en profiteren van aantrekkelijke kortingen.