Bodemafsluiting

Bodemafsluiting

Bodemafsluiting is het aanbrengen van een laag isolerend materiaal waarmee de kruipruimte ondergrond wordt afgesloten, waardoor vocht en stankoverlast wordt tegengegaan. Bodemafsluiting werkt tevens isolerend waardoor de lucht boven de afsluiting droger en warmer wordt waardoor de kruipruimte én de bovengelegen vloer en woning droger en warmer worden. Er zijn verschillende materialen die als bodemafsluiting gebruikt kunnen worden, een en ander is afhankelijk van de situatie. Zand wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om kruipruimtebodems op te hogen of vervuiling af te dekken, terwijl isolatieschelpen gebruikt worden om ook isolerend te werken.

Aantrekkelijke DUBBELE subsidie op isolatiewerken

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.
Subsidie laag btw tarief op arbeidskosten isolatiewerkzaamheden Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Vocht en Stank

Vocht en stank zijn veel voorkomende problemen in huizen, met name in kruipruimtes en kelders. Diverse oorzaken zijn er zoals een te hoge grondwaterstand, binnendringend regenwater, onvoldoende ventilatie en lekkages. Vocht veroorzaakt stank en is een broedplaats voor ongedierte. Wij zijn specialist in het oplossen van vocht- en stankproblemen. Door het wegnemen van de oorzaak zoals het opzuigen van de vervuiling en het daarna aanbrengen van een nieuwe bodemafsluiting kunnen uw klachten snel worden weggenomen.

Lekkages rioleringen zorgen ook voor vochtoverlast in kruipruimte

Verschillen vloerisolatie en bodemafsluiting

Om het simpel te zeggen: bij vloerisolatie wordt alleen de begane grondvloer geïsoleerd, terwijl bij bodemafsluiting juist de (vochtige en koude) bodem wordt afgesloten c.q. geïsoleerd ten opzichte van de woning. Bij vloerisolatie kan daarnaast ook onderscheid worden gemaakt tussen het isoleren van de onderkant van de vloer ten opzichte van het isoleren van de bovenkant van de vloer. Bij het isoleren van de onderkant van de vloer zullen alle koude en vochtige elementen afgeweerd worden, terwijl dat bij een bovenvloerse isolatie niet het geval is. Al het vocht, ongedierte en koude in de kruipruimte zal nog steeds de vloer aan kunnen tasten in het geval van een bovenvloerse isolatie.

Bodemafsluiting evenwel zorgt voor een directe bestrijding c.q. afdekking van de problematiek, namelijk het oplossen van vocht en koude die zich op de kruipruimtebodem bevinden.

Als gevolg hiervan wordt de lucht in de kruipruimte droger en warmer en zal de bodemafsluiting ook als stankafsluiter dienen.

Gratis Offertes

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde vloerisolatie en kruipruimte isolatie. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Extra stoken vanwege gebrekkige isolatie kost veel geld

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie