Selecteer een pagina
W

Een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen.

Isoleren van beglazing

HR++ Glas

Ramen hebben een grote invloed op de warmteverliezen van de woning omdat ze een hogere warmtedoorgang hebben dan geïsoleerde muren.

Enkele beglazing kan het best vervangen worden door dubbele beglazing en bij voorkeur door superisolerende beglazing of hoogrendementsbeglazing (HR-glas). Vervangt u in alle ramen enkel glas door isolerend dubbel glas, dan bespaart u gemiddeld 320 tot 480 m3 gas per jaar. Dat is € 182,- tot € 274,- per jaar! De kosten van het plaatsen van isolerende beglazing haalt u er na ongeveer 9 tot 14 jaar uit.

Bij HR++glas is er in de spouw, naast de vulling met edelgas, een flinterdun laagje (coating) met metaaloxide op de ruiten aangebracht. Deze coatings weerkaatsen de warmte, maar laten het zonlicht grotendeels door. HR++ verdient zichzelf voornamelijk terug in regelmatig verwarmde vertrekken, zoals de huiskamer.

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie.
Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

6 VOORDELEN DUBBEL OF DRIEDUBBEL GLAS

 • geen last meer van condens
 • geen last meer van koudestraling
 • forse besparing op stookkosten
 • werkt geluidsisolerend
 • waardeverhoging woning
 • verbetering energielabel

AANTREKKELIJKE SUBSIDIES OP HR++ GLAS

 • Subsidie Energiebesparing Eigen Huis
  Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.
 • Subsidie laag btw tarief op arbeidskosten isolatieglas
  Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

MAAK UW KEUZE UIT ONDERSTAANDE ISOLATIEVORMEN

7

bodemafsluiting

7

dakisolatie

7

gevelisolatie

7

inpakken koudebruggen

7

ISOLEREN VAN BEGLAZING

7

ISOLEREN VAN deuren

7

kruipruimte isolatie

7

spouwmuurisolatie

7

vloerisolatie