Selecteer een pagina
W

Een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen.

Isoleren van deuren

DEURISOLATIE

Door kieren van deuren kan veel warmte verloren gaan, zonde van uw energieverbruik!

U kunt daarom daarom kiezen voor het isoleren van uw voordeur waarbij er tussen de kieren bij de voordeur speciaal isolatiemateriaal wordt geplaatst. Dit is bij uitstek een klus die bewoners zelf kunnen uitvoeren.

Door simpelweg bij elk raam en elke deur na te gaan waar het tocht en daardoor tochtstrippen aan te brengen kunt u op een goedkope en eenvoudige manier geld besparen. Belangrijk evenwel is dat er altijd voldoende verse lucht gecontroleerd naar binnen kan via ventilatie. Dit om de lucht in de woning te verversen en vochtige lucht af te voeren.

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie.
Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

TIP 8 BENUT HET TEMPERATUURVERSCHIL IN DE KOELKAST

De temperatuur in de koelkast varieert van plek tot plek. Dat heeft te maken met de plaats waar de koeling zit. Er zijn twee soorten koelkasten, namelijk met de koeling in de achterwand en met de koeling bovenin.

Bij het eerste type is het achterin en onderin (boven de groentela) het koudst; bij het tweede type koelkast, met de koeling bovenin, is de temperatuur bovenin aan de achterkant het laagst. Koelkasten met een drie- of viersterrenvriesvak hebben de koeling in de achterwand, koelkasten met één of twee sterren hebben bovenin een vriesvak met daarin de koeling voor de koelkast die naar beneden is gericht. Bij koelkasten zonder vriesvak zijn beide typen mogelijk.

Lees uw gebruiksaanwijzing erop na. Zorg er in ieder geval voor dat de temperatuur op de minst koude plaats maximaal 7 . C is, en liever 4 • C. Een warmere koelkast verbruikt minder, maar het voedsel erin bederft veel sneller. Dat kost ook energie en is schadelijk voor de gezondheid. Bewaar bederfelijke producten, zoals vlees(waren), kip, vis, melk, zuivelproducten, eieren en alle gerechten die van deze producten zijn gemaakt, op de koudste plaatsen.
(Bron: 250 gouden energiebespaar tips, Georgie Dom, Consumentenbond 2008)

AANTREKKELIJKE DUBBELE SUBSIDIE OP ISOLATIEWERKEN

  • Subsidie Energiebesparing Eigen Huis
    Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.
  • Subsidie laag btw tarief op arbeidskosten isolatiewerkzaamheden
    Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

MAAK UW KEUZE UIT ONDERSTAANDE ISOLATIEVORMEN

7

bodemafsluiting

7

dakisolatie

7

gevelisolatie

7

inpakken koudebruggen

7

ISOLEREN VAN BEGLAZING

7

ISOLEREN VAN deuren

7

kruipruimte isolatie

7

spouwmuurisolatie

7

vloerisolatie