Kruipruimte isolatie

KRUIPRUIMTE-ISOLATIE

De gehele vloer van de begane grond is vaak niet of slecht geïsoleerd. De beste isolatiemethodes zijn het aanbrengen van een dikke laag zand in de kruipruimte waardoor vocht, stank en ongedierte direct verdreven worden door het hoge soortelijke gewicht. Tevens dient deze natuurlijke stof als een isolatielaag waardoor de koude van de grond niet meer het plafond van de kruipruimte kan bereiken. Of het aanbrengen van een laag schelpen waardoor vocht verdreven wordt.
(bron:www.debodemafsluiter.nl)

KRUIPRUIMTE

O.a. door hydrostatische druk en mankementen in de fundering komt water in de kruipruimte terecht.Kruipruimte isolatie voor uw woning: de meeste huizen en gebouwen in Nederland hebben een zogenaamde kruipruimte die onder het gehele pand doorloopt.

De kruipruimte dient in feite voor het kunnen bereiken van uw leidingwerk als electriciteit, gas en riolering. De bodem van een kruipruimte bestaat meestal uit directe ondergrond en soms uit een betonnen vloer. Omdat een natuurlijke ondergrond zich in feite hetzelfde gedraagd als de gewone buitengrond heeft u te maken met dezelfde eigenschappen.

De ondergrond kan vochtig worden, kan verzakken, (on)gedierte kan er zich nestelen, schimmel- en zwamvorming behoort tot de mogelijkheden en ga zo maar door.Wat bewoners zich vaak niet realiseren is dat zich direct onder hun houten/betonnen of andersoortige vloer een dergelijke koude en vochtige ruimte zich bevindt.

U kunt het eigenlijk vergelijken met vloerverwarming, maar dan de tegengestelde versie: onder de gehele vloer bevindt zich een laag koude, vochtige lucht die er continu voor zorgdraagt dat u meer moet stoken om het binnenklimaat comfortabel te houden.

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie.
Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

TIP 9 ONTDOOI UW KOELKAST REGELMATIG

Algemeen wordt aanbevolen om koel- en vrieskasten regelmatig te ontdooien om een teveel aan ijsgroei te voorkomen (no frost-apparaten hoeven niet ontdooid te worden). IJsgroei is nadelig voor het energiegebruik en de constantheid van de temperatuur. (Bron: 250 gouden energiebespaar tips, Georgie Dom, Consumentenbond 2008)

AANTREKKELIJKE DUBBELE SUBSIDIE OP ISOLATIEWERKEN

  • Subsidie Energiebesparing Eigen Huis
    Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.
  • Subsidie laag btw tarief op arbeidskosten isolatiewerkzaamheden
    Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

MAAK UW KEUZE UIT ONDERSTAANDE ISOLATIEVORMEN

7

bodemafsluiting

7

dakisolatie

7

gevelisolatie

7

inpakken koudebruggen

7

ISOLEREN VAN BEGLAZING

7

ISOLEREN VAN deuren

7

kruipruimte isolatie

7

spouwmuurisolatie

7

vloerisolatie