Vloerisolatie

Onderzijde begane grondvloer is geïsoleerd met polystyreen vloerisolatie

Vloerisolatie kruipruimte

Een veelvoorkomend probleem is de invloed van de koude en vochtige kruipruimte welke zich vlak onder de begane grond vloer bevindt en veelal de gehele woning beslaat. Deze koude en vochtige ruimte werkt als een 'koude radiator' en straalt koude uit waardoor de temperatuur van de vloer tot wel 5% lager is dan de temperatuur net onder het plafond.

Deze koude vloer veroorzaakt veel onbehagen en wordt veelal bestreden door de verwarming te verhogen. Aangezien warme lucht echter stijgt is het effect niet groot.

De effecten van de koude en natte kruipruimte zijn voornamelijk sterk indien de begane grond vloer van hout of beton is en niet geïsoleerd is aan de onderzijde of aan de bovenzijde. Een uitstekende en populaire oplossing is om de onderkant van de vloer te laten isoleren. Vloerisolatie bespaart niet alleen energiemaar zorgt ook voor comfortabel wonen. Vloerisolatie zorgt ervoor dat de temperatuur gelijkmatig blijft en draagt een steentje bij aan de vochtwering in huis. De vloer is goed geïsoleerd en voelt een stuk behaaglijker aan, ook zonder dikke sokken! Bovendien verlaagt u uw energierekening met bijna 10%. Vloerisolatie bespaart namelijk zo'n 190 m3 gas op jaarbasis. Vloerisolatie heeft u binnen 4 jaar (bij zelf doen) tot 12 jaar (bij laten doen) terugverdiend (zonder rekening te houden met subsdidies).

Werking vloerisolatie

bron:www.isolerenvloer.nl
bron:www.isolerenvloer.nl

Welke soorten vloerisolatie zijn er ?

Wanneer we het over vloerisolatie hebben, dan praten we over isolatie die rechtstreeks wordt aangebracht onder de vloer of rechtstreeks boven de vloer. De meest voorkomende variant is vloerisolatie onder de begane grond vloer. Er zijn verschillende soorten vloerisolatiematerialen met elk eigen specificaties en isolatiewaardes. Het materiaal dient in ieder geval vochtbestendig te zijn en vele jaren mee te kunnen. Veel voorkomende soorten zijn:

  • Polystyreenplaten
  • Wolachtige materialen (dienen wel ondersteund te worden)
  • PUR-isolatie (Pur-schuim wordt gespoten, kan enkele overlast veroorzaken in verband met vrijkomende dampen)
  • PIR-isolatie
  • Aluminium luchtkussens (veel verkocht, zelf aan te brengen, echter beperkte levensduur omdat de folie vaak beschadigd raakt)
  • Isolatiekorrels of Isolatieparels / Polystyreenparels met afdeksysteem

Aantrekkelijke DUBBELE subsidie op isolatiewerken

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.
Subsidie laag btw tarief op arbeidskosten isolatiewerkzaamheden Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Zeker als u een kelder of een kruipruimte onder uw vloer heeft is vloerisolatie eigenlijk onmisbaar. U kunt zowel houten als betonnen vloeren laten isoleren. De isolatiemogelijkheden van uw vloer op de begane grond hangen af van de aanwezigheid en de hoogte van een kruipruimte, kelder of andere onverwarmde ruimte. Heeft u een kruipruimte van vijtig centimeter of hoger, dan kunt u kiezen tussen isolatie van de onderkant van de vloer. Isolatiemateriaal wordt dan bevestigd onder de draagvloer of tussen de draagvloer en de gewapende dekvloer. Het isoleren van de onderkant van de vloer levert het meeste comfort op. Het isoleren van de bovenkant van de vloer is bovendien lastiger. Er kan een isolatielaag op de bestaande vloer aangebracht worden. Nadeel is dat de vloer hiermee hoger komt te liggen. Een andere mogelijkheid is om de oude vloer te verwijderen en een nieuwe vloer met isolatie neer te leggen.

Gerelateerde maatregelen om uw energierekening te verlagen:

1. Bodemafsluiting
2. Dakisolatie
3. Gevelisolatie

Wat kost vloerisolatie ongeveer ?

De kosten voor het laten aanbrengen van vloerisolatie hangt van verschillende factoren af zoals het gewenste isolatiemateriaal, de gewenste dikte, het soort vloer, de situatie en werkruimte in de kruipruimte, de voorrijkosten etc. Echter grofweg kan gesteld worden dat we praten over circa € 35,00 per m2 geïsoleerd oppervlakte, inclusief btw en exclusief subsidieregelingen. Voor een gemiddelde rijtjeswoning met een totaal vloeroppervlakte van bijvoorbeed 45 m2, betaalt u dan € 1.575,--.

Wilt u het zeker weten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan door op onderstaande banner te klikken.

Gratis Offertes

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde vloerisolatie en kruipruimte isolatie. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie