Schimmel verwijderen

Schimmel herkent u zowel aan structuur als kleur. Veelal is het zwart, bruin of een andere donkere kleur en bestaat uit een verzameling van zwarte puntjes. U kunt dit zelf verwijderen, maar als het heel heftig is kunt u beter een vakman inschakelen. De beste manier om schimmel te bestrijden is door goed te ventileren. Schimmel ontstaat op vochtige plekken, bijvoorbeeld de badkamer en wasruimte. 

Om te voorkomen dat er weer schimmel ontstaat door kunt kunt u het beste isoleren. Om snel en makkelijk te achterhalen wat isolatie voor u zal gaan kosten kunt u hier een offerte aanvragen. U moet wel rekening houden met het feit dat als u goed isoleert, ook heel goed moet ventileren.

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie.
Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

STAPPENPLAN ZELF SCHIMMEL VERWIJDEREN

Schimmels geven sporen af en zijn bijna altijd giftig. Het is dan ook belangrijk dat bij het zelf verwijderen van schimmels u enkele voorzorgsmaatregelen neemt zoals voldoende ventilatie van de locatie, mond- en handbescherming.

U kunt met een stevige borstel zoveel mogelijk de dikste aangroeisels verwijderen. Hierna moet u een schimmeldodend middel aanbrengen (verkrijgbaar in bouwmarkten en webwinkels) en laat u dat intrekkend al naar gelang de beschrijving. Na droging borstelt u de locatie weer schoon.

Indien noodzakelijk herhaalt u de handelingen.

ZWAMMEN ZIEN ER ANDERS UIT

Zwammen zien er meer plantaardig uit en zijn meestal groter en veelkleuriger. Om zwammen te verwijderen raden wij u aan om een zwambestrijdingsbedrijf in te schakelen.

OPLOSSINGEN VOOR EEN ENERGIEZUINIG HUIS

7

STAPPENPLAN ENERGIEZUINIGER MAKEN

7

ISOLATIE

7

VERWARMING

7

VENTILATIE

7

WOONENERGIE

7

Ongediertebestrijding