Ventilatie

VENTILATIE EN GEZONDHEID

Over ventileren in huis bestaan nogal wat misverstanden. Veel mensen denken dat een tijdje het raam openzetten voldoende is.

Dat is niet zo. Na een half uurtje is de frisse lucht namelijk verdwenen en hopen vocht en bepaalde stoffen zich weer in de woning op. En dat kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen, astma en allergische reacties.

Beter is het om te zorgen voor een constante ventilatie. Net als wijzelf moet ook een huis de hele dag ademhalen. Dus: goed ventileren is 24 uur per dag ventileren.

bron: Vrom

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie.
Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

MECHANISCHE EN GEBALANCEERDE VENTILATIE

Vanaf de jaren zeventig zijn steeds meer nieuwe woningen voorzien van mechanische ventilatie. Hierbij voert een ventilator de binnenlucht continu naar buiten af.

Tegenwoordig zijn nieuwe woningen vaak uitgerust met gebalanceerde ventilatie. Daarbij wordt verse buitenlucht mechanisch toegevoerd en de binnenlucht mechanisch afgevoerd. De aanvoer en de afvoer zijn daarbij in evenwicht (‘balans’). Alles over het afstellen en onderhoud van mechanische ventilatie leest u in ‘Inregelen en onderhoud’.

NATUURLIJKE VENTILATIE

Veel mensen denken dat een tijdje het raam openzetten voldoende is. Dat is niet zo.

Na een half uurtje is de frisse lucht namelijk verdwenen en hopen vocht en bepaalde stoffen zich weer in de woning op. En dat kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen, astma en allergische reacties. Beter is het om te zorgen voor een constante ventilatie. Net als wijzelf moet ook een huis de hele dag ademhalen. Dus: goed ventileren is 24 uur per dag ventileren.

7

Balansventilatie

7

Vraag en antwoord

7

Kruipruimte vochtventilatie

7

Ventilatierooster

7

Mechanische ventilatie

7

Ventilatie op school

7

Verwarming en ventilatie