Close in boiler

Een close-in boiler is een kleine elektrische die u in uw keuken (of badkamer) kunt installeren. Meestal hebben ze een inhoud van 10 liter. Ze zijn heel handig, want ze zorgen ervoor dat u gelijk warm water hebt als u de kraan opent. een close-in boiler verbruikt echter veel energie. Andere apparaten worden juist steeds zuiniger, maar deze staat nu in de top 3 grootste energievreters, zo’n €110,- per jaar (560 kWh). Dit is dus ook milieuonvriendelijk, maar er zijn veel manieren om de boiler energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door  te isoleren. 

De boiler zelf, het kastje waar hij staat, leidingen er omheen en aansluitslangen kunt u isoleren. U kunt dit zelf doen, of het laten doen door een vakman. Vraag hier een offerte aan om te achterhalen hoeveel dit voor u zal gaan kosten.

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie.
Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Hoe werkt het?

Het werkt in principe hetzelfde als een normale boiler, alleen dan een kleinere versie. Het water wordt verwarmd via het stroomnet. Het watervat is geïsoleerd, maar er treedt alsnog warmteverlies op. Ze worden meestal in het aanrechtkastje onder de kraan geïnstalleerd, daarom worden ook wel keukenboilers genoemd. Deze boiler heeft het meeste voordeel bij kleine aftappingen.

Wat kost het?

De kosten liggen tussen €100,- en €300,-. Het verschil in prijs ligt het meest aan het verbruik. U kunt beter een iets duurdere boiler nemen en vervolgens minder geld kwijt zijn aan het verbruik dan de goedkoopste boiler kopen en hoge energierekening hebben.

Voor- en nadelen

Voordelen:

  • Snel warm water
  • Goedkoop om aan te schaffen
  • Als u er al een hebt, er zijn veel manieren om hem energiezuiniger te maken en te isoleren

Nadelen:

  • Niet milieuvriendelijk
  • Werkt op elektriciteit i.p.v. gas, dus verbruikt meer 

7

HR++ Ketel

7

HR++ Combiketel

7

Zonneboiler

7

Zonnepanelen

7

Close in boiler

7

Stooklijn regeling

7

Lage temperatuur verwarming