CV-Tuning

CV-TUNING

De verwarmingsinstallatie in woningen blijkt vaak foutief afgesteld. Door uw centrale verwarming beter in te stellen, kan een forse energiebesparing worden gerealiseerd. Dit zogenaamde “waterzijdig inregelen” zorgt ervoor dat de verwarming in iedere ruimte op de gewenste temperatuur wordt afgesteld. Zo wordt voorkomen dat de ene ruimte veel te warm wordt gestookt en de andere ruimte juist weer veel te koud. Kortom, het comfort neemt toe en uw gasrekening wordt lager.

Gerelateerde maatregelen om uw energierekening te verlagen:

1. Lage temperatuur verwarming
2. Balansventilatie

CENTRAAL VERWARMING
HR++ Ketel

HR staat hier voor Hoog Rendement. Deze CV-ketel levert dan ook een veel hoger rendement dan een …

HR++ Combiketel

Met een HR++ combiketel heeft u alles in huis. Deze combinatie zorgt namelijk voor warm tapwater …

Zonneboiler

Er zijn natuurlijk tal van momenten dat de zon niet schijnt. Op een bewolkte dag is er minder zon…

Zonnepanelen

Een zonnepaneel zet (zon)licht om in stroom. Een installatie van drie tot vier zonnepanelen lever…

Close in Boiler

Wanneer water van ver moet komen, bijvoorbeeld van zolder, duurt het soms lang voordat er warm wa…

CV-Tuning

De verwarmingsinstallatie in woningen blijkt vaak foutief afgesteld.

Stooklijn Regeling

Een stooklinregeling zorgt ervoor dat uw HR-ketel altijd het maximale rendement behaalt. E.e.a. h…

Lage Temperatuurverwarming

Lage temperatuur verwarming is een verwarmingssysteem waarbij er water op een zeer lage temperatu…

CENTRAAL VERWARMING INSTALLATIE ONDERHOUD
CV THERMOSTAAT

Hoe belangrijk is uw thermostaat ? Heel belangrijk: gecontroleerde registratie van verschillende temperaturen op verschillende tijdstippen op verschillende locaties is met de meest geavanceerde thermostaten mogelijk. Hierdoor bespaart u energie !

TIP 22 WERKKAMER THUIS? PAS DE VERWARMING AAN!

Waterzijdig inregelen van de cv-installatie is het instellen van de warmwaterstromen in het systeem. Daarmee wordt ervoor gezorgd dat de ruimtes in huis die veel warmte vragen (zoals een werkkamer) die ook krijgen en ruimtes die die warmte niet nodig hebben, niet. In combinatie met het aanleggen van radiatorkranen levert dit een besparing op van tussen 0 en 30% op het gasverbruik voor verwarming. Onderzoeken naar waterzijdig inregelen spreken elkaar echter wel tegen wat betreft die besparingsmogelijkheden. Voor aanleg van radiatorkranen wordt een besparing van 3 % per kraan gerekend. De besparing die gehaald wordt, is erg afhankelijk van het gedrag Vóór en na montage en geldt vooral wanneer de regeling ervoor zorgt dat ruimtes die al werden verwarmd niet meer onnodig té Warm verwarmd worden. In huizen waar bijvoorbeeld slaapkamers beperkt verwarmd worden, is de besparing minimaal. In bepaalde gevallen kan inregelen en aanleg van thermostatische radiatorkranen zeker een besparing opleveren, bijvoorbeeld bij een werk- of praktijkruimte aan huis. (Bron: 250 gouden energiebespaar tips, Georgie Dom, Consumentenbond 2008)