Koelkast energiezuinig

Grote stroomverbruikers

Het zal u niet verbazen dat koelapparaten stroom gebruiken. Deze groep apparaten behoort zelfs tot de grootste stroomverbruikers in uw huishouden. Dit komt doordat koelapparaten 24 uur per dag aan staan. Het is daarom verstandig om bij de aanschaf van een koelapparaat goed te letten op het energieverbruik. Om het u duidelijk te maken hoeveel energie een koelapparaat gebruikt is tegenwoordig wettelijk verplicht dat in de winkels op alle apparaten een "energie label" is aangebracht. Op dit label staat aangegeven hoe efficient het apparaat is, hoeveel elektriciteit deze gebruikt, de nuttige (bruikbare) inhoud, bij vriezende apparaten het aantal sterren en eventueel (niet verplicht) het geluidsniveau.Nieuwe apparaten zijn veel energiezuiniger dan oude. Een twintig jaar oude koelkast gebruikt in het algemeen drie keer zoveel stroom als een nieuwe. Dit is misschien het overwegen waard om een nieuwe aan te schaffen. In veel huishoudens staat bovendien de temperatuur in koelkast en vriezer te hoog ingesteld: 4 C in de koelkast en -18 C in de vriezer is de beste temperatuur om levensmiddelen te bewaren. Zeker vleeswaren en verse vis zijn erg gevoelig voor bederf.

Verder kan de combinatie van functies tevens energie, kosten en ruimte besparen, denk aan een combi-oven met magnetron. Ook de aanschaf van een stoomoven valt onder energiezuinig koken. Een stoomoven heeft veel gemeen met een hogedrukpan: het voedsel behoudt veel smaak en voedingsstoffen. Het eten is snel klaar, dit is gemakkelijk en bespaart tegelijkertijd ook energie.


Energie labels

De efficiency (energie klasse) wordt aangegeven door middel van een letter. Heeft een koelapparaat de classificatie A++ (ook wel aangegeven met AAA), dan behoort deze tot de zuinigste in z'n soort, klasse A+ (AA) verbruikt iets meer energie aflopende met A,B,C enz. tot en met klasse G, de echte energie verslinders. Bij het jaarverbruik staat aangegeven hoeveel kilowattuur het apparaat per jaar verbruikt. Dit is dus het werkelijke energieverbruik. De efficiëntie van een apparaat is namelijk afhankelijk van het werkelijke energieverbruik en de nuttige liters inhoud. Anders zou het onmogelijk zijn dat een groot apparaat (dat toch meer stroom gebruikt dan een klein apparaat) in de A klasse komt. Kortom de efficiëntie klasse geeft u de belangrijkste informatie.

Wat kost een energiezuinige koelkast ?

Energiezuinige apparaten in de klasse AAA en AA zijn veelal duurder dan de apparaten in de onderliggende klasse. Het is aan te raden om te bepalen of u het prijsverschil, tussen een goedkoper apparaat met een hoog energieverbruik en één met bv. energieklasse AAA, kunt terugverdienen. Als vuistregel moet u er vanuit gaan dat u het prijsverschil van een zuiniger apparaat terug moet kunnen verdienen, door het lagere energieverbruik, binnen 10 jaar. Dit bepaalt u als volgt: Stel dat een A klasse apparaat € 400.- kost en jaarlijks 100 kWh verbruikt. Een D klasse apparaat € 300.- met een jaarverbruik van 300 kWh. Eén kWh kost u ca € 0,12 Het D klasse apparaat verbruikt dus 300 - 100 kWh = 200 kWh per jaar meer. 2 (x100kWh) x € 0,12 x 10 jaar = € 240.- meer aan energie terwijl u maar € 100.- bespaarde op de aanschafsprijs. Bij vriezers is het verschil nog veel groter dan bij koelkasten, het verdient dus de voorkeur om voor een AAA klasse vriezer te kiezen.

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie