Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

MIA

Deze voor ondernemingen bedoelde subsidie heeft betrekking op gedane milieu-investeringen. Indien deze milieu-investeringen een bedrijfsmiddel zijn die op de Milieulijst 2018 staan, dan kan er versneld afgeschreven worden op die investeringen waardoor de fiscale winst van een bedrijf over dat jaar lager uitvalt en er minder belasting betaald hoeft te worden.

In 2018 is een budget beschikbaar van € 101 miljoen.

VAMIL

VAMIL staat voor Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen. Bedrijfsmiddelen waarin u als ondernemer hebt ge nvesteerd en die op deze lijst staan, mogen naar eigen inzicht boekhoudkundig afgeschreven worden over het boekjaar waarin de investering is gedaan. Het aantrekkelijke hiervan is dat u kunt besluiten om helemaal niet af te schrijven, om zo de fiscale winst te maximaliseren of de fiscale winst te minimaliseren of u kunt kiezen voor een versnelde afschrijving waarbij u de fiscale winst drukt en minder belasting hoeft te betalen.

In 2018 is een budget beschikbaar van € 22 miljoen.

Samenvoeging

Beide regelingen zijn in 2012 samengevoegd en worden als 1 behandeld.

Voorwaarden MIA

  • een milieuinvestering moet binnen drie maanden na aangaan van de verplichting aangemeld worden

  • het betreffende bedrijfsmiddel moet voorkomen op de Milieulijst en aan de omschrijvingen voldoen

  • het minimum investeringsbedrag bedraagt per kalenderjaar € 2000.

  • het bedrijfsmiddel moet nieuw aangekocht zijn (gebruikt/tweedehands bedrijfsmiddelen komen niet voor de MIA in aanmerking).

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022