Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Lage Temperatuurverwarming

Lage temperatuur verwarming

Lage temperatuur verwarming is een verwarmingssysteem waarbij er water op een zeer lage temperatuur door de woning wordt geleid. De meeste mensen kennen het systeem wel als vloerverwarming maar tegenwoordig is het LTV ook beschikbaar als muurverwarming. Het voordeel van een LTV systeem is dat het zeer comfortabel is terwijl het door de lage temperatuur veel energiezuiniger is dan een CV systeem dat met een veel hogere temperatuur werkt. Een LTV systeem is met name interessant in combinatie met een warmtepomp. Behalve dat een warmtepomp bijna gratis de lage warmte levert om te verwarmen, kan een wamtepomp ook koude leveren waarmee het LTV systeem in de zomer ook gebruikt kan worden om het huis te koelen.

Gerelateerde maatregelen om uw energierekening te verlagen:

1. CV-tuning
2. Balansventilatie

TIP 20 CV-ketel kapot? Neem een vr-exemplaar

Uitgaande van een gemiddeld verbruik voor verwarming van 1204 m3 gas en 1590 m ' gas voor warm tapwater per jaar, verbruikt een vr-ketel 60 m! minder gas (€35,60) dan een oude, conventionele ketel als hij alleen verwarmt, en 179 m" minder gas (€106) als het om een combiketel gaat. Is het rookkanaal te lang, dan bent u helaas op een conventionele ketel aangewezen. (Bron: 250 gouden energiebespaar tips, Georgie Dom, Consumentenbond 2008)

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022