Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Herken de problemen van niet-energiezuinige woning

Veel energieverlies door slechte isolatie

Circa 15% van alle energie die jaarlijks verbruikt wordt in Nederland vindt plaats in de eigen woning, veelal ten behoeve van het verwarmen. De overheid wil dit relatief grote energieverbruik terugdringen door zowel eisen te stellen aan nieuwbouw als ook subsidies te verstrekken voor het energiezuiniger maken van gebouwen. Door te investering in energiezuinige maatregelen kunt u op energiekosten besparen en de waarde van uw woning te vergroten.

Veel bewoners beseffen niet dat er fors energieverlies plaatsvindt in hun woning en gaan ter compensatie meer verwarmen wat fors hogere energiekosten tot gevolg heeft. Echter door aanpassingen te doen in de woning kunnen deze "energiezuinigheids-problemen" opgelost en voorkomen worden.

Op deze en onderliggende pagina's wordt ingegaan op veel voorkomende problemen die bewoners hebben en de oplossingen daarvoor. Bijvoorbeeld koude vloeren, condens op de ramen en klamme muren.

Thermische energie is grootverbruiker

Een gemiddeld huishouden in Nederland en Belgi verbruikt jaarlijks redelijk tot grote hoeveelheden energie voor de alledaagse bezigheden. Zo gebruiken we electriciteit om allerhande apparaten te benutten zoals computers, TV's, wasmachines etc. Wat veel mensen echter niet weten dat veruit de grootste energieverbruiker de zogenaamde thermische delen van het huishouden zijn, zoals de verwarming van de woning, het cre eren van warm water en het verwarmen van voedsel.

Ofwel: het verwarmen van dingen is de grootste energieverbruiker en ook de grootste kostenpost.

Dat is ook de belangrijkste reden dat isolatie veel kosten kan besparen omdat het voornamelijk is gericht op het beperken van warmteverlies. Thermische isolatie is dan ook een van de meest effectieve methodes om een energiezuinig huis te krijgen.

Gratis Offertes

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022