Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Verwarming

Woning zuinig verwarmen

Het op de juiste manier verwarmen van de woning is essentieel, zowel voor het leefcomfort als voor het besparen op energiekosten. Een verouderde cv-ketel in combinatie met een slechte isolatie kost een gemiddelde bewoner bijvoorbeeld tot wel € 1000 per jaar extra. De technologie ontwikkelt zich snel: er worden nieuwe materialen toegepast die een nog betere energie-warmte conversie hebben waardoor met minder energie, dezelfde verwarming kan worden bereikt.

Ook het fenomeen van het hele huis verwarmen terwijl er eigenlijk slechts in twee kamers behoefte is aan verwarming zijn voorbeelden van energieverspilling c.q. verkeerde verwarming.

Hier kunt u nadere informatie lezen over het het op de juiste manier verwarmen en de verschillen en voor- en nadelen tussen allerlei soorten verwarmingsinstallaties.

Zuinig energieverbruik woning

Zuinig leven

Zuinig leven met bespaar tips van energiezuinighuis.nl !

TIP 14 Gebruik navulinkt

Uit onze laatste test van navulinkt (Digitaalgids mei 2007) blijkt dat het gebruik van klooncartridges of navulinkt loont. Wij berekenden de besparing per afdruk op Aa-formaat en kwamen uit op gemiddeld bijna 30% voor klooncartridges. Maar pas op: die besparing verschilt sterk per merk. Met de ene inkt kunt u 70% besparen, met de andere kunt u juist duurder uit zijn. De besparing bij de navulwinkels ligt rond de 50%, maar dat is voor het grootste deel gebaseerd op HPnavullingen. Ook uit milieuoogpunt is navulinkt beter, want het bespaart cartridges met elektronica (en dus zware metalen). (Bron: 250 gouden energiebespaar tips, Georgie Dom, Consumentenbond 2008)

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022