Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Bodemafsluiting

Bodemafsluiting

Bodemafsluiting is het aanbrengen van een laag isolerend materiaal waarmee de kruipruimte ondergrond wordt afgesloten, waardoor vocht en stankoverlast wordt tegengegaan. Bodemafsluiting werkt tevens isolerend waardoor de lucht boven de afsluiting droger en warmer wordt waardoor de kruipruimte én de bovengelegen vloer en woning droger en warmer worden. Er zijn verschillende materialen die als bodemafsluiting gebruikt kunnen worden, een en ander is afhankelijk van de situatie. Zand wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om kruipruimtebodems op te hogen of vervuiling af te dekken, terwijl isolatieschelpen gebruikt worden om ook isolerend te werken.

Aantrekkelijke DUBBELE subsidie op isolatiewerken

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter ge soleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.

Subsidie laag btw tarief op arbeidskosten isolatiewerkzaamheden

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro"s.

Vocht en Stank

Vocht en stank zijn veel voorkomende problemen in huizen, met name in kruipruimtes en kelders. Diverse oorzaken zijn er zoals een te hoge grondwaterstand, binnendringend regenwater, onvoldoende ventilatie en lekkages. Vocht veroorzaakt stank en is een broedplaats voor ongedierte. Wij zijn specialist in het oplossen van vocht- en stankproblemen. Door het wegnemen van de oorzaak zoals het opzuigen van de vervuiling en het daarna aanbrengen van een nieuwe bodemafsluiting kunnen uw klachten snel worden weggenomen.

Lekkages rioleringen zorgen ook voor vochtoverlast in kruipruimte

Verschillen vloerisolatie en bodemafsluiting

Om het simpel te zeggen: bij vloerisolatie wordt alleen de begane grondvloer ge soleerd, terwijl bij bodemafsluiting juist de (vochtige en koude) bodem wordt afgesloten c.q. ge soleerd ten opzichte van de woning. Bij vloerisolatie kan daarnaast ook onderscheid worden gemaakt tussen het isoleren van de onderkant van de vloer ten opzichte van het isoleren van de bovenkant van de vloer. Bij het isoleren van de onderkant van de vloer zullen alle koude en vochtige elementen afgeweerd worden, terwijl dat bij een bovenvloerse isolatie niet het geval is. Al het vocht, ongedierte en koude in de kruipruimte zal nog steeds de vloer aan kunnen tasten in het geval van een bovenvloerse isolatie.

Bodemafsluiting evenwel zorgt voor een directe bestrijding c.q. afdekking van de problematiek, namelijk het oplossen van vocht en koude die zich op de kruipruimtebodem bevinden.

Als gevolg hiervan wordt de lucht in de kruipruimte droger en warmer en zal de bodemafsluiting ook als stankafsluiter dienen.

Gratis Offertes

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde vloerisolatie en kruipruimte isolatie. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Extra stoken vanwege gebrekkige isolatie kost veel geld

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022