Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

HR++ Ketel

HR++ Ketel

HR staat hier voor Hoog Rendement. Deze CV-ketel levert dan ook een veel hoger rendement dan een gewone ketel. Dit komt doordat een HR-ketel elke m3 aardgas bijna geheel omzet in nuttige warmte. En dat bespaart u energie èn kosten. Met een HR-combi-ketel heeft u alles in één: een energiezuinige voorziening voor de centrale verwarming en voor warm tapwater.

Gerelateerde maatregelen om uw energierekening te verlagen:

1. HR-combiketel
2. Zonneboiler

TIP 3 Kijk op het energielabel

U doet uw portemonnee en het milieu een plezier door bij de aankoop van een apparaat op het energielabel te letten. Dit label geeft aan hoe effici nt het apparaat is. Een apparaat in klasse A is het effici ntst en een klasse G-apparaat het minst. Als een apparaat een energielabel in categorie A of B heeft, is een relatief laag energieverbruik gegarandeerd.
Aan de hand van energielabels zijn verschillende merken en modellen gemakkelijker met elkaar te vergelijken. Als consumenten bewust kiezen voor energiezuinige apparaten, wordt het voor fabrikanten aantrekkelijker het energieverbruik ervan verder te verlagen. Over het algemeen is de aanschafprijs van apparaten met energielabel A en B wel wat hoger dan die van de andere apparaten. Let er wel op dat labels van verschillende soorten apparaten, zoals afvoer- en condens drogers , niet met elkaar te vergelijk zijn. Kijk dus ook naar het energiegebruik in watts.


Bij de tests van de Consumentenbond wordt altijd het energiegebruik gemeten. (Bron: 250 gouden energiebespaar tips, Georgie Dom, Consumentenbond 2008)

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022