Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen

Schimmel herkent u zowel aan structuur als kleur. Veelal is het zwart, bruin of een andere donkere kleur en bestaat uit een verzameling van zwarte punjes.

Stappenplan zelf schimmel verwijderen

Schimmels geven sporen af en zijn bijna altijd giftig. Het is dan ook belangrijk dat bij het zelf verwijderen van schimmels u enkele voorzorgsmaatregelen neemt zoals voldoende ventilatie van de locatie, mond- en handbescherming.

U kunt met een stevige borstel zoveel mogelijk de dikste aangroeisels verwijderen. Hierna moet u een schimmeldodend middel aanbrengen (verkrijgbaar in bouwmarkten en webwinkels) en laat u dat intrekkend al naar gelang de beschrijving. Na droging borstelt u de locatie weer schoon.

Indien noodzakelijk herhaalt u de handelingen.

Zwammen zien er anders uit

Zwammen zien er meer plantaardig uit en zijn meestal groter en veelkleuriger. Om zwammen te verwijderen raden wij u aan om een zwambestrijdingsbedrijf in te schakelen.

Gratis Offertes

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022