Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Koudeval

Koudeval

Koudeval is het verschijnsel dat warme lucht bij grote raampartijen afkoelt en vervolgens naar beneden "valt" waardoor het lijkt of er altijd een tochtstroom over de vloer loopt. Het vervelende is dat die tochtstroom, meestal in de woonkamer of de grote slaapkamer, in de kamer zelf plaatsvindt en dus niet met tochtstrips of kierdichting kan worden opgelost. De enig mogelijke oplossing is om dubbele beglazing te plaatsen zodat de lucht niet meer afkoelt.

Gerelateerde maatregelen om koudeval bij uw ramen tegen te gaan:

1. Isolerende beglazing (HR++ glas)

Gratis Offertes

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde vloerisolatie en kruipruimte isolatie. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

TIP 20 CV-ketel kapot? Neem een vr-exemplaar

Uitgaande van een gemiddeld verbruik voor verwarming van 1204 m3 gas en 1590 m ' gas voor warm tapwater per jaar, verbruikt een vr-ketel 60 m! minder gas (€35,60) dan een oude, conventionele ketel als hij alleen verwarmt, en 179 m" minder gas (€106) als het om een combiketel gaat. Is het rookkanaal te lang, dan bent u helaas op een conventionele ketel aangewezen. (Bron: 250 gouden energiebespaar tips, Georgie Dom, Consumentenbond 2008)

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022