Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Schimmel

Schimmel ontstaat op vochtige plekken

Schimmel

In een vochtige omgeving voelen ongedierte als pissebedden en zilvervisjes zich uitstekend thuis. Ook is een vochtig huis een goede broedplek voor organismen als huisstofmijt en schimmels. Schimmels kunnen overal in huis groeien en zien er vaak uit als donzige plekken, vari rend van nauwelijks zichtbare kleine plekjes tot zeer grote opvallende plekken. Soms kunt u ze herkennen aan een muffe lucht. Schimmels verspreiden prikkelende stoffen (allergenen), waardoor u allergie n aan uw luchtwegen kunt ontwikkelen.

Schimmels en zwammen ontstaan op vochtige ondergronden zoals condensatie op muren. Uiteindelijk tasten schimmels zowel de woning als uw gezondheid aan.

Reeds aanwezige schimmels dienen met chemicali n verwijderd te worden en bijvoorbeeld schuursponsjes. Belangrijk hierbij is zowel handen als neus en mond bedekt te houden in verband met de soms giftige spoorvorming van schimmels.

De belangrijkste stappen om schimmelvorming te voorkomen is goed ventileren en vochtvorming tegen te gaan. Mechanische ventilatie is een mogelijkheid om snel vochtige lucht te verwijderen. Indien de vochtige lucht echter ontstaat omdat er bijvoorbeeld sprake is van een vochtige kruipruimte en niet-ge soleerde begane grond vloer, dan is het raadzaam om de vloer te laten isoleren en eventuele extra kruipruimte roosters aan te laten brengen.

Schimmel badkamer

Om schimmelvorming te voorkomen, is het ventileren van uw huis erg belangrijk. Veel woningen zijn vaak zo luchtdicht gebouwd, dat er nauwelijks natuurlijke ventilatie kan plaatsvinden. Om dit te verhelpen, kunt u eenvoudig even het raam openzetten. Echter, vooral in de zogenaamde "natte ruimtes", zoals badkamers en keukens blijkt dit vaak niet afdoende. U kent het wel een plotselinge, vaak plaatselijke toename van vocht, zoals waterdamp die bij het koken zichtbaar is en tegels die na het douchen "beslaan".

Schimmel en houtrot veroorzaakt door vocht

Gratis Offertes

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde vloerisolatie en kruipruimte isolatie. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022