Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Gevelisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie heeft meerdere voordelen. Naast de kostenbesparing op de energie wordt uw woning veel comfortabeler: u heeft geen last van koude buitenmuren en geluidsoverlast wordt ingeperkt. Met gevelisolatie kunt u gemiddeld per jaar 275 m3 gas besparen, wat een besparing van 10-15% op uw jaarlijkse energierekening betekent. Verouderde gevels verliezen vaak veel energie.

3 manieren van gevels isoleren

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

De meest rendabele vorm van woningisolatie

Een gevel kan aan de buitenzijde worden ge soleerd, aan de binnenzijde of daar tussenin (=spouwmuurisolatie). Zeker spouwmuurisolatie is een heel rendabele vorm van isoleren omdat het snel en goedkoop uitgevoerd kan worden en veel effect heeft vanwege de grote geveloppervlaktes. Bijna de gehele woning wordt er positief door be nvloed.

Aantrekkelijke DUBBELE subsidie op isolatiewerken

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter ge soleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.

Subsidie laag btw tarief op arbeidskosten isolatiewerkzaamheden

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro"s.

Spouwmuurisolatie bij woningen van voor 1980

Voordelen gevelisolatie

  • kostenbesparing op energie

  • geen koude buitenmuren meer

  • minder gehorige muren (geluidsisolerend)

Werking gevelisolatie

Er zijn verschillende manieren van gevelisolatie, dit hangt mede af van de constructie van de buitenmuur. Een spouwmuur bestaat meestal uit vier lagen: de gevelsteen, de luchtspouw, de binnenmuur en een binnenbepleistering. Deze laatste zorgt voor de luchtdichtheid. Het doel is om met een spouwmuur de warmtedoorgang te beperken en zo warmteverlies te voorkomen. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur geheel of gedeeltelijk opgevuld met isolatiemateriaal, bijvoorbeeld minerale wol. Dit gaat warmteverlies tegen. De isolatie moet overal aansluiten op de binnenmuur anders wordt de isolerende werking van het materiaal tenietgedaan. Spouwmuurisolatie is een eenvoudige manier om te isoleren en vooral ook heel rendabel. Bovendien ziet u er niets van en is onderhoud niet nodig.

Besparing door gevelisolatie:

Met gevelisolatie kunt u gemiddeld per jaar 275 m3 gas besparen, wat een besparing van 10-15% op uw jaarlijkse energierekening betekent.

Gratis Offertes

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waarom offertes aanvragen ?

  • Meten = weten

  • Concurrentie is groot, de ene installateur is hongeriger dan de andere

  • De offertes die u ontvangt zijn vrijblijvend en gratis

  • U ontvangt alleen offertes van bedrijven bij u uit de regio

  • U ontvangt brochures, folders en berekeningen van elke aanbieder: handig om te vergelijken !

  • U hoeft slechts éénmalig het offerte-aanvraagformulier in te vullen en ontvangt automatisch tot 6 verschillende offertes ! Wel zo handig en gemakkelijk !

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022