Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Isoleren van beglazing

Isolatie glas

HR++ Glas
Ramen hebben een grote invloed op de warmteverliezen van de woning omdat ze een hogere warmtedoorgang hebben dan ge soleerde muren. Enkele beglazing kan het best vervangen worden door dubbele beglazing en bij voorkeur door superisolerende beglazing of hoogrendementsbeglazing (HR-glas). Vervangt u in alle ramen enkel glas door isolerend dubbel glas, dan bespaart u gemiddeld 320 tot 480 m3 gas per jaar. Dat is € 182,- tot € 274,- per jaar! De kosten van het plaatsen van isolerende beglazing haalt u er na ongeveer 9 tot 14 jaar uit.

Bij HR++glas is er in de spouw, naast de vulling met edelgas, een flinterdun laagje (coating) met metaaloxide op de ruiten aangebracht. Deze coatings weerkaatsen de warmte, maar laten het zonlicht grotendeels door. HR++ verdient zichzelf voornamelijk terug in regelmatig verwarmde vertrekken, zoals de huiskamer.

6 voordelen Dubbel of Driedubbel glas

  • geen last meer van condens

  • geen last meer van koudestraling

  • forse besparing op stookkosten

  • werkt geluidsisolerend

  • waardeverhoging woning

  • verbetering energielabel

Aantrekkelijke subsidies op HR++ glas

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter ge soleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.

Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas

Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. Ook kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolatieglas via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Dubbel glas elimineert condens

Condensatie is het fenomeen dat waterdeeltjes uit de lucht 'condenseren'ofwel weer vloeibaar worden op een koud oppervlak dat ze tegenkomen. Enkel glas is vaak veel kouder dan de ge soleerde muren waardoor condensvorming zal optreden. Vocht in de woning is slecht, hierdoor wordt de luchtvochtigheid vergroot waardoor mensen een onaangenaam gevoel krijgen, maar bovendien zal het ook materialen aan gaan tasten en ongedierte gaan aantrekken.

Koudestraling door enkel glas

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Om een behaaglijk gevoel in een woning te hebben moet de luchtvochtigheid acceptabel zijn, maar ook de hoogte van de temperatuur is vanzelfsprekend van invloed. Indien het binnen 35 graden Celsius is zullen de meeste mensen zich daarbij niet prettig voelen. Vanzelfsprekend is een temperatuur van 5 graden Celsius ook niet prettig.

Een temperatuur van rond de 20 graden voelt het beste. Echter is dat nog geen garantie op een behaaglijk gevoel omdat we te maken hebben met zogenaamde koudestraling van oppervlaktes. Net als dat een CV-radiator warmte uitstraalt kan bijvoorbeeld een raam of een muur ook koude uitstralen. Enkel glas zal bijvoorbeeld veel kouder zijn dan ge soleerde muren en kan gemakkelijk 15 graden koeler zijn dan de gemiddelde omgevingstemperatuur van 20 graden Celsius. Net als dat je vlak voor een CV-radiator zit en de warmte meer voelt dan dat je 3 meter ver weg zit, zo zal je dichtbij een koud venster veel last hebben van die koudestraling.

Gratis Offertes

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022