Ventilatie op school

Een goede ventilatie op school is cruciaal. Als er geen of slechte ventilatie is ontstaan muffe geurtjes, schimmel en gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, astma, vermoeidheid en concentratieproblemen. Vroeger werd er geventileerd op een natuurlijke manier, maar nu dat scholen steeds beter geïsoleerd worden is dat geen goede optie meer. Ongeveer 80% van scholen heeft een ongezond leefklimaat, daar moet verandering in komen. Goede ventilatie zorgt voor een betere gezondheid, concentratie én prestaties.

Is er nou nog geen isolatie? Vraag dan hier een offerte aan om te achterhalen wat het zal gaan kosten. Ventilatie heeft namelijk geen zin als er nog geen of slechte isolatie is.

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie.
Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Geschikt systeem

Er zijn verschillende ventilatiesystemen, zoals natuurlijk, half mechanisch en helemaal mechanisch. Op een school is helemaal mechanisch de beste optie. Hierbij wordt het namelijk helemaal zelf geregeld door de machine. Met een WTW erbij is het ook nog energiezuinig, want dan wordt de warmte van de vuile lucht hergebruikt om de verse lucht te verwarmen. Dit is goed voor het milieu, maar ook voor de energierekening. Van de energiekosten op een school gaat namelijk 60 % op aan de stookkosten! Zo’n volledig mechanisch ventilatiesysteem wordt ook wel balansventilatie genoemd, lees hier meer over op onze andere pagina onder het kopje ‘Balansventilatie’. 

Wat kost het?

De kosten hangen af van een aantal factoren:

  • Groote van het gebouw

Hoe meer inhoud, hoe sterker het apparaat moet zijn om alle lucht uit de kamers te zuigen en verse lucht erin te blazen & hoe meer buizen aangelegd moeten worden. 

  • Locatie van het ventilatiesysteem

Hoe moeilijker de plek te bereiken is, hoe meer het zal gaan kosten.

  • Uw regio

Bij sommige installatiebedrijven zal u voorrijkosten moeten betalen.

  • Merk

Natuurlijk zijn er verschillen in merk en kwaliteit, u zal zelf moeten kijken wat het beste bij u past!

7

Balansventilatie

7

Vraag en antwoord

7

Kruipruimte vochtventilatie

7

Ventilatierooster

7

Mechanische ventilatie

7

Ventilatie op school

7

Verwarming en ventilatie