Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

HR++ Combiketel

HR++ Combiketel

Met een HR++ combiketel heeft u alles in huis. Deze combinatie zorgt namelijk voor warm tapwater èn voorziet u van centrale verwarming. Met een HR++ (wat staat voor Hoog Rendement) bespaart u op beide ook nog eens water en gas. Zeker geen overbodige luxe, gezien de steeds stijgende gasprijzen.

Gerelateerde maatregelen om uw energierekening te verlagen:

1. HR-ketel
2. Zonneboiler

TIP 17 Ruil de gloeilamp voor een spaarlamp

Voor dezelfde lichtintensiteit verbruikt een spaarlamp maximaal 80% minder energie dan een gloeilamp. Bovendien gaan spaarlampen tot tien keer langer mee. Ze zijn wel duurder, maar voor een lamp die veel brandt (vanaf drie uur per dag) is dat binnen een jaar terugverdiend. Spaarlampen kunnen heel vaak aan en uit worden geschakeld. Is de langzame(re) start geen probleem, dan zijn ze dus ook zuinig te gebruiken als ze niet echt lang branden (badkamer, overloop, schuur). (Bron: 250 gouden energiebespaar tips, Georgie Dom, Consumentenbond 2008)

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022