Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Stooklijn Regeling

Stooklijn Regeling

Een stooklinregeling zorgt ervoor dat uw HR-ketel altijd het maximale rendement behaalt. E.e.a. heeft te maken met de ideale watertemperatuur van uw CV-installatie. Door proefondervindelijk e.e.a. uit te voeren kan men de ideale lijn en instelling bereiken.

Let wel: de instelling van de stooklijn is afhankelijk van de isolatie-eigenschappen van het gebouw in combinatie met het vermogen van de cv-installatie, en omdat elk gebouw anders is zal de gebruiker zelf de juiste stand moeten zoeken. De installateur stelt alleen een richtlijn in, en doet dat beter als hij daarin wat meer ervaring heeft opgedaan.


TIP 27 Isoleer de gevel

Er zijn diverse manieren om de gevel te isoleren: door isolatie aan te brengen aan de binnenzijde, in de spouw of aan de buitenkant. In de berekeningen is uitgegaan van een muur van 25 rrr'. De energiebesparing is bij de drie technieken ongeveer gelijk en ligt tussen de 250 en 275 m ' gas per jaar. Dat staat gelijk met per jaar ongeveer een besparing van €150 en zo'n 450 kg COr Laten isoleren komt voor de binnen- en buiten isolatie op respectievelijk €2000 en €2800. De spouw laten isoleren is aanzienlijk goedkoper: €450. De terugverdientijd is voor de binnenisolatie dertien jaar, voor de spouwmuur drie jaar en voor buitenisolatie tien jaar. De binnenisolatie kun je redelijk makkelijk zelf doen. Dat vergt een investering van €450. De terugverdientijd is dan drie jaar. (Bron: 250 gouden energiebespaar tips, Georgie Dom, Consumentenbond 2008)

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022