Energiezuinighuis.nl,een informatieve website over het energiezuiniger maken van woningen en bedrijfsruimtes. Gratis offertes aanvragen bij een landelijk netwerk van meer dan 2.000 bedrijven.

Ongedierte plant

Schimmels, zwammen en paddestoelen

Vooral vocht, de aanwezigheid van voedingsbronnen, donkere en verborgen plekken in combinatie met vaak een wat koudere temperatuur zorgt voor het perfecte leefklimaat van vele soorten ongedierten zoals bijvoorbeeld insecten. De aanwezigheid van insecten in meterkasten, kruipruimtes, onder plinten etc. ligt vaak gelegen aan een gebrekkige isolatie en afwerking van woningen. Belangrijk hierbij is de insectensoort te (laten) identificeren door bijvoorbeeld ongediertebestrijdings bedrijven . De volgende stap is het verwijderen c.q. verdelgen van ongedierte en/of de laatste stap is het weghalen van de oorzaak, d.w.z. zorgen dat de temperatuur (te) hoog, voedingsbronnen verdwijnen, kieren en openingen afgedicht worden enz. Hierdoor wordt het (veel)minder aantrekkelijk voor ongedierte. Vooral rottend hout is een ideale bron voor schimmels.

Ongedierte insecten

Insecten vindt u meestal alleen op vochtige plaatsen, liefst donker en met rottende voorwerpen om zich in te nestelen of voort te planten

Zwammen

Een houtvochtigheidspercentage van meer dan 20% is de ideale voedingsbodem van veel schadelijke zwammen en schimmels. Indien dat langdurig duurt dan wordt de groei van zwammen gestimuleerd. Zwammen is een schimmelvorm en deze term wordt vaak gebruikt om het vruchtlichaam aan te geven hoewel er dan technisch sprake is van een paddestoel. Ofwel : een paddestoelachtige structuur is vaak de vrucht en er schuilt een heel netwerk van schimmeldraden onder.

Copyright Energiezuinighuis.nl 2007 - 2022